Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Schokkende cliffhanger: gaat Ludo ‘GTST’ nu toch écht op drastische wijze verlaten?

Schokkende cliffhanger: gaat Ludo ‘GTST’ nu toch écht op drastische wijze verlaten?

Schokkende cliffhanger: gaat Ludo ‘GTST’ nu toch écht op drastische wijze verlaten?

Of je nu een trouwe fan van ‘GTST’ bent of niet: Ludo (Erik de Vogel) is ongetwijfeld voor héél Nederland hét personage dat onlosmakelijk verbonden is met de soap. Hij gaat immers al jaren mee én er zijn al meerdere momenten geweest waarop het ernstig leek dat de kunstliefhebber afscheid zou nemen van Meerdijk. Gelukkig is keer op keer gebleken dat Ludo een kat met negen levens is, maar… gaat dat deze keer ook zo zijn? Videoland-abonnees werden vandaag namelijk geschokt door een spannende cliffhanger, die zomaar het einde van de heer Sanders zou kunnen betekenen.

Let op, spoilers!

Na maandenlang vermist te zijn geweest en in overlevingsmodus op een booreiland te hebben geleefd, is Ludo weer terug in Meerdijk. Fysiek dan, want helemaal de oude is-ie sindsdien niet meer geworden. Fans die de soap op de ouderwetse manier volgen, hebben woensdag dan ook op televisie kunnen zien dat Ludo he-le-maal doordraait in het bijzijn van Manu en Nola – de kinderen van zijn dochter Nina (Marly van der Velden).

Compleet in de war

Iedereen die GTST volgt via Videoland en een week vooruit kan kijken, weet inmiddels al een beetje meer. Zo durft Janine (Caroline de Bruijn) haar man nauwelijks meer alleen te laten. Laatst trof ze ‘m namelijk aan in bad zónder water, en dat in een ijskoude badkamer. Dit heeft ze ook aangekaart bij Anton (Joep Sertons), die zijn vriend opzoekt in de aflevering van woensdag 21 april (gisteren op Videoland).

Ergens anders wonen

In de nieuwste uitzending is te zien dat Ludo zijn vrouw ermee confronteert dat hij wéét dat zij Anton op hem af heeft gestuurd. Wanneer ze vraagt om met hem mee te gaan golfen, loopt het compleet uit de hand. Dat Janine zich zorgen om hem maakt, vindt hij “ontzettend aardig” van haar. “Maar daardoor krijg ik niet de gelegenheid om in m’n eigen tempo en in alle rust mijn leven weer op te pakken”, horen we hem zeggen. “Alsjeblieft, laat me met rust. Ik vind dat je een tijdje alleen moet gaan wonen. Dat kan in de Rozenboom zijn of even iets huren ergens, dat is aan jou.”

Lees ook
Melissa Drost uit kritiek op ’tuttige’ GTST-rol: ‘Het was alleen maar thee zetten, de was vouwen en huilen’

Fatale botsing?

Uiteindelijk zien we Ludo de deur uitlopen en of-ie ooit nog terugkomt in zijn villa, is nog maar de vraag. Wanneer Janine ‘m belt, neemt hij zijn telefoon niet op en is te zien hoe hij in de auto zit. Op dat moment spoken er allerlei gedachten door zijn hoofd. “Denk je nou echt dat je kleinkinderen nog bij je durven zijn?”, klinkt de stem van Janine. Op een gegeven moment denkt hij zelfs dat zijn vrouw bij hem op de achterbank zit en ‘m die teksten influistert. En dan komt het: Ludo trapt het gas keihard in terwijl tussen de bomen rijdt en sluit dan zijn ogen. Betekent dit het einde van GTST’s meest iconische personage?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

Beeld: still, Instagram