Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je groente en fruit MOET wassen voor je het eet

Waarom je groente en fruit MOET wassen voor je het eet

Waarom je groente en fruit MOET wassen voor je het eet

Is het schoonspoelen van groente en fruit onder een koude kraan écht nodig? Het antwoord: ja! 

Groente en fruit schoonmaken

  • Wie haar cherrytomaatjes of appel wast voor het snijden of schillen, spoelt zo 99 procent van de ziekteverwekkers weg. Dag sporen van salmonella en norovirus, aldus een professor in het Amerikaanse tijdschrift SELF.
  • Schoonwrijven ook effectief? Volgens onderzoek wel. Spoelen is het beste, maar met gladde groentes of fruit is wrijven soms ook al voldoende.
  • Ook wanneer je de schil níet gaat eten doe je er goed aan om groente of fruit te wassen. Voorbeeld: een meloen. Spoel eerst de buitenkant schoon voordat je in de weer gaat met een mes om de schil te verwijderen. Zo weet je zeker dat dit geen bacteriën met zich mee brengt.
  • Zorg ervoor dat je geen badje maakt in de wasbak waarin jouw krop sla of stronkjes broccoli drijven. Spoel de groente echt af onder een lopende kraan. Zo spoelen eventuele bacteriën zeker weten weg, en zitten ze niet in het plasje water in de wasbak waar jouw groentes in dobberen.
  • Het koken van groentes zorgt ervoor dat alle bacteriën worden gedood. Koken is dus altijd beter dan afspoelen.
  • Als je op een etiket leest dat de groente of fruit al is voorgewassen, hoef je het in principe niet nog eens zelf schoon te spoelen onder de kraan.

 

Lees ook:

 

Bron: SELF