Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 6 x groene schoonmaakproducten

6 x groene schoonmaakproducten

6 x groene schoonmaakproducten

Heb je een schoonmaakklusje in huis te klaren, maar niet de juiste schoonmaakmiddelen bij de hand? Trek gewoon wat keukenkastjes open, want deze natuurlijke schoonmaakmiddelen maken je huis ook spic en span.

Azijn

Azijn heeft misschien niet de meest prettige geur, maar werkt prima als een desinfectiemiddel. Vuil, vet en schimmel: dit groene schoonmaakproduct kan het allemaal aan. Het is misschien wel de koning (of koningin) onder de natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Baksoda

Hoewel dit zuiveringszout wordt gebruikt om te bakken, is het ook geschikt om lelijke vlekken te verwijderen. Het werkt als een scrub en laat gladde voorwerpen ook nog eens glanzen.

Citroen

We kennen de ontvettende kracht van deze citrusvrucht al van de citroendoekjes in restaurants. Daarnaast kun je citroen ook als mild bleekmiddel gebruiken.

Etherische oliën

Deze flesjes hebben veel meer te bieden dan de lekkere geur van lavendel of eucalyptus. Ze werken namelijk ook goed tegen schimmel én desinfecteren.

Groene allesreiniger

Groene allesreiniger maak je zelf met 300 gram zuiveringszout, vloeibare zeep en een halve citroen. Doe het zuiveringszout in een kom en voeg zo veel zeep toe totdat er een dikke pasta ontstaat. Gebruik de halve citroen als spons. Verwijder de zeepresten met een vochtige doek.

Olijfolie

Dit groene schoonmaakproduct staat al bekend om de verzorgende werking voor je huid, maar het is ook heerlijk voor die houten vloer.

Heb jij nog een goede tip voor natuurlijke schoonmaakmiddelen?

Beeld: baileyshomeandgarden.com