Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Better safe than sorry: voor deze dingen mag je dus nóóit glasreiniger gebruiken

Better safe than sorry: voor deze dingen mag je dus nóóit glasreiniger gebruiken

Better safe than sorry: voor deze dingen mag je dus nóóit glasreiniger gebruiken

Een wondermiddel, zo zou je glasreiniger ook wel kunnen noemen. Je spuit wat van het goedje op de ramen, gaat er met een doekje overheen en de ramen zijn weer spic en span. Toch kun je glasreiniger niet voor alles gebruiken.

Scherm van een laptop of tv

Voor spiegels, ruiten en douchewanden is een glasreiniger wél geschikt. Maar let goed op dat je het niet op beeldschermen spuit. In glasreiniger zit namelijk ammoniak. Als dat op je beeldscherm terecht komt, kan het ervoor zorgen dat je laptop of tv beschadigt. Om je beeldschermen schoon te maken kun je beter een microvezeldoekje en een klein beetje water gebruiken.

Autoruit

Autoruiten zijn gemaakt van glas, maar het is niet goed om daar glasreiniger op te spuiten. Er kunnen namelijk strepen en wazige vlekken ontstaan die je zicht belemmeren. Gebruik het ook zeker niet bij getinte ruiten. Glasreiniger kan namelijk permanente schade veroorzaken op deze ruiten.

Aanrecht van natuursteen

Over het algemeen kun je glasreiniger beter niet als schoonmaakmiddel gebruiken. Op een normaal aanrecht kan het niet heel erg veel kwaad. Maar heb je een aanrecht van graniet of marmer, dan moet je dit middeltje absoluut niet gebruiken. Het kan namelijk voor permanente schade en vlekken zorgen.

Hout

Ook (vooral onbewerkt) hout kan niet goed tegen glasreiniger. Het middeltje trekt in het oppervlak en veroorzaakt kringen en vlekken. Dit geldt echter niet voor hout met een dikke glanslaag, zoals parket. Tip: probeer het wel eerst even op een stukje uit het zicht, zodat je het zeker weet.

Lees ook
Om koken leuker én makkelijker te maken: déze 5 simpele keukentrucjes wil je voor je dertigste kennen

Combineer nóóit met bleek

Dit is misschien wel de belangrijkste. Mix nooit glasreiniger met bleek. In glasreiniger zit ammoniak en als je dit mixt met bleek, komt er een gas – genaamd cloramine – vrij. Dit is giftig en dus gevaarlijk. Sowieso is het niet verstandig om zomaar schoonmaakmiddelen te mixen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images