Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Glas wijn na het eten? Om déze redenen is het een goed idee

Glas wijn na het eten? Om déze redenen is het een goed idee

Glas wijn na het eten? Om déze redenen is het een goed idee

Wijnen, wijnen, wijnen. Een lekker glaasje wijn bij het eten klinkt ons als muziek in de oren. Veel drinken is natuurlijk nooit goed, maar een glaasje wijn op zijn tijd kan totaal geen kwaad. Het heeft zelfs verschillende voordelen. 

1. Bloedsuiker

Voor mensen die diabetes type 2 hebben is het goed om eens een glaasje wijn na het avondeten te drinken. Uit een onderzoek is gebleken dat mensen die wijn na het avondeten drinken een lagere glucosewaarde hebben dan mensen die water drinken. Drink dan vooral rode wijn, want dat heeft een positieve invloed.

2. Immuunsysteem

Ook heeft rode wijn een positieve invloed op het immuunsysteem. Uit het onderzoek bleek dat mensen die zo nu en dan een glas rode wijn dronken minder snel ziek of verkouden werden.

3. Geheugen

Uit een onderzoek in 2012 bleek dat het drinken van een wijntje je cognitieve prestaties verbetert. Cognitie is het vermogen om kennis op te nemen en verwerken. Maar ook zaken als waarnemen, denken, taal, bewustzijn, geheugen, aandacht en concentratie vallen daaronder. Ook kan af en toe een glaasje wijn dementie tegengaan.

4. Gebit

Rode wijn heeft nog meer voordelen. Zo zitten er bepaalde eigenschappen in die bacteriën op je tanden tegengaat. Deze bacteriën veroorzaken vervelende gaatjes. Rode wijn helpt je om je tanden te beschermen tegen gaatjes.

5. Prostaat

Uit een onderzoek blijkt dat af en toe een glas rode wijn de kans op prostaatkanker verkleint. Goed excuus om samen met je partner een gezellige wijnavond te houden.

Lees ook
Musthave voor tijdens al je wandelingen: deze briljante wijnkoeltas mét tapkraan scoor je voor een prikkie

6. Hart

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat rode wijn het goede cholesterol in het lichaam verhoogt. Deze wijn zorgt er ook voor dat je bloed dun genoeg blijft.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty