Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gezonde bananenpannenkoekjes

Gezonde bananenpannenkoekjes

Gezonde bananenpannenkoekjes

Probeer vandaag eens deze eenvoudige en gezonde bananenpannenkoeken. Je hebt maar twee ingrediënten nodig, namelijk een banaan en eieren. 

Tijd: 15 min.
Recept voor 1 pancake

Dit heb je nodig: 

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • eventueel nog extra banaan voor er overheen, honing of kaneel

Zo maak je het:

Prak een banaan fijn in een kom. Het handigste is om een redelijk rijpe banaan te gebruiken, zodat deze makkelijker te prakken is. Als het prakken een beetje moeilijk gaat, kun je ook alvast een ei toevoegen of de staafmixer gebruiken. Voeg vervolgens de eieren toe en meng alles goed door elkaar.

Verwarm een klein beetje boter in een pan en voeg vervolgens het beslag toe. Ik heb zelf een klein pannetje gebruikt, zodat je een dikke pannenkoek krijgt in plaats van een dunne. Bak de pannenkoek ongeveer 5 minuten totdat de onderkant mooi bruin is en de bovenkant zo goed als ‘droog’. Draai hem dan om en bak deze opnieuw 3-5 minuten totdat de onderkant bruin is.

Het hangt af van hoe zoet je bananen zijn, hoeveel smaak de pannenkoek heeft. Ik heb zelf de pannenkoek geserveerd met plakjes banaan en honing. Je zou ook nog een beetje kaneel over de pannenkoek kunnen strooien.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie