Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze Zweedse meubelgigant komt met geurkaars die ruikt naar gehaktballen

Deze Zweedse meubelgigant komt met geurkaars die ruikt naar gehaktballen

Deze Zweedse meubelgigant komt met geurkaars die ruikt naar gehaktballen

Geurkaarsen en gehaktballen zijn zo’n beetje de twee dingen die je koopt bij Ikea als je niks kunt vinden, maar niet met lege handen naar buiten wil. De Zweedse meubelgigant verenigde de twee en komt met een geurkaars die ruikt naar, geen grap: kötbullar. Gehaktballen dus. 

Huvudroll

Als het idee van een geurkaars die riekt naar gehaktballen nog niet aantrekkelijk genoeg is, helpt de naam misschien mee: huvudroll heet de geur. Dit had een briljante 1 april-grap kunnen zijn, ware het niet dat 1 april nog echt heel ver weg ligt.

Zintuigelijke ervaring van de winkel

Kleine domper als je nu net in de startblokken stond om naar de dichtstbijzijnde Ikea te sprinten: de geurkaars is alleen verkrijgbaar in Amerika. Daar werd de kaars ontwikkeld om de tiende verjaardag van de Ikea Family-pas te vieren. Amerikanen kunnen meedoen aan een wedstrijd en een doos winnen die ‘de zintuiglijke ervaringen van een bezoek aan een Ikea-winkel’ kopieert. Zo’n Huvudroll-kaars mag daarin natuurlijk niet ontbreken.

Of in Europa ook zo’n prijs wordt uitgeloofd of dat de gehaktballenkaars op de markt komt, is nog niet bekend. We vermoeden dat de Huvudroll minstens zo’n hit wordt als Gwyneth Paltrows vaginakaars.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Ikea