Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Getest | Sushi

Getest | Sushi

Getest | Sushi

Tekstredacteur Caroline grijpt elke kans aan om sushi te mogen eten, dus toen ze hoorde dat er in haar woonplaats Leiden twee nieuwe sushirestaurants bij zijn gekomen, is ze natuurlijk een kijkje gaan nemen. Hoewel, twee? Eigenlijk is alleen Sushi Time écht nieuw. Shabu Shabu bestond al, maar is verhuisd naar een grotere locatie.

getest-header

Shabu Shabu

Wat: Het all you can eat-concept van Shabu Shabu is inmiddels bekend in vele steden. Al twaalf restaurants zijn er, verspreid over heel Nederland. Ook in Leiden dus en sinds kort niet meer op de Turfmarkt, maar in de Steenstraat. Hoe het werkt? Je betaalt vooraf een vast bedrag (afhankelijk van de dag in de week € 24,50 of € 26,50) en eet vervolgens zo veel als je wilt. Om verspilling tegen te gaan, betaal je wel een klein bedrag extra voor het eten dat je wel bestelt, maar niet opeet.
Nieuw? Niet écht, slechts verhuisd. De vorige locatie werd te klein, dus is het restaurant zo’n honderd meter ‘opgeschoven’, naar een grotere ruimte. Dat een restaurant in deze lastige tijden uit z’n jasje groeit, is best bijzonder. Daarnaast zijn er wat leuke nieuwe foefjes toegevoegd. Al met al zeker een bezoekje waard!
Conclusie: Het eten is nog net zo lekker als voorheen, wat dat betreft is er weinig veranderd. Er staan wel ook veel nieuwe gerechtjes op de kaart. Wel helemaal nieuw én leuk zijn het bestellen via een minitablet en de setting: sfeervol dankzij de bruintinten op de muren en niet te massaal dankzij de ruimte die in tweeën is gedeeld. Zo merk je niet dat er dertig zitplaatsen bij zijn gekomen en heb je toch meer kans op een plekje.
Shabushabu.nl

Sushi Time

Wat: Ook Sushi Time heeft inmiddels meerdere ketens in Nederland. De winkel in Leiden is het nieuwst. De eerste indruk: dankzij de mooi uitziende gevel een aanwinst voor de Nieuwe Rijn, een van de mooiste plekjes in Leiden.
Tweede indruk: Wow, wat een leuk winkeltje! Je kunt de sushi afhalen of laten bezorgen. Ik ging voor het eerste. De markt staat op zaterdag namelijk letterlijk voor de deur en dus bestelde ik eerst mijn sushi en liep ik daarna een rondje langs alle kraampjes. Eenmaal terug stond mijn sushi klaar. Handig!
Conclusie: De sushi die ze hier verkopen smaakt héérlijk en wat extra bijzonder is: Sushi Time lijkt precies te weten wat de klant wil. Zo kun je hier workshops sushi maken volgen en bieden ze catering op maat. Een aanwinst voor sushi-liefhebbers!
Sushitime.nl