Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Genieten maar: met deze tips gaan jouw favoriete geurstokjes veel langer mee

Genieten maar: met deze tips gaan jouw favoriete geurstokjes veel langer mee

Genieten maar: met deze tips gaan jouw favoriete geurstokjes veel langer mee

Geurstokjes zijn altijd het perfecte cadeau om te geven voor een verjaardag of housewarming. Leuk om te geven én te krijgen. Ben jij ook zo’n fan van geurstokjes? Wij vertellen je hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van je favoriete geurstokjes. 

1. Gebruik niet alle stokjes

Het is natuurlijk zonde als je dure geurstokjes maar twee weken meegaan. De eerste tip die we hebben is om niet alle stokjes die in je pakket zitten in één keer te gebruiken. Open de flacon en steek er vervolgens de helft van de stokjes in. De andere helft kun je bewaren je voor een ander moment.

Ja, hoe meer stokjes je gebruikt, hoe sterker de geur is, maar de olie in de flacon raakt ook sneller op. Met minder stokjes heb je er dus langer plezier van.

2. Vervangen

De stokjes die je hebt bewaard komen ook zeker nog van pas. Stokjes zijn na verloop van tijd ‘op’ en geven dan geen geur meer af. Tijd om de overgebleven stokjes erbij te pakken en de oude weg te gooien.

3. Draaien maar

Als de stokjes de olie helemaal hebben geabsorbeerd, dan is het slim om de stokjes nog even om te draaien. Dan komt er weer opnieuw geur vrij. En kan je nog wat langer genieten!

Lees ook
Tijd om in de zon te gaan zitten: zó verwijder je (schimmel)vlekken uit je tuinkussens

4. Een goed plekje vinden

Niet elk plekje in huis is even geschikt om je geurstokjes neer te zetten. Het staat misschien heel leuk in de vensterbank, echt slim is die plek niet. Door de zon kunnen de stokjes sneller uitdrogen en verdampt de olie een stuk sneller. Wat wel goeie plekjes zijn? De badkamer, keuken en de hal zijn perfect, maar ook plekjes waar je geen direct zonlicht hebt zijn geschikt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash