Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geen afwasmiddel in huis? Dít alternatief gaat je helpen

Geen afwasmiddel in huis? Dít alternatief gaat je helpen

Geen afwasmiddel in huis? Dít alternatief gaat je helpen

Pfff… wil je eindelijk die stapel afwas wegwerken, kom je erachter dat je afwasmiddel op is. Geen zorgen, we got you! Wij hebben hét alternatief voor afwasmiddel dat je net zo goed als afwasmiddel kan gebruiken. Ook zetten we voor je op een rijtje welke alternatieven je beter kan laten voor wat ze zijn.

Geen handzeep

Handzeep staat waarschijnlijk standaard op je aanrecht. En we weten allemaal: op het moment dat je afwasmiddel op is heb je vast en zeker wel eens zeep gebruikt om je vaat te doen. Zeep heeft dan wel een antibacteriële werking op je handen, maar het is absoluut niet aan te raden om het als afwasmiddel te gebruiken. Het kan namelijk zo zijn dat er ingrediënten in je handzeep zitten die je beter niet binnen kan krijgen. Je afwas goed afspoelen na het soppen doe je vast wel, een keertje handzeep als afwasmiddel gebruiken is dan ook geen ramp, maar er zijn betere alternatieven.

Dit is het alternatief

Als je afwasmiddel op is en aangezien handzeep niet de beste optie is én de supermarkt is ook nog eens dicht dan lijkt de afwas doen onmogelijk, maar het is nog steeds een mogelijkheid. Wat je hiervoor nodig hebt is wat baking soda en water. Meng tachtig gram baking soda met een aantal eetlepels water tot dat het een gladde pasta is. En klaar is Kees! Je kan gaan schrobben. Het poeder van de baking soda zorgt ervoor dat het vet goed opgenomen wordt. Hierdoor wordt je vieze vaat weer sprankelend schoon. Zorg ervoor dat je de afwas na het schrobben nog even afspoelt met heet weter en dan is het klusje geklaard.

Lees ook
20 dingen die je met baking soda kunt doen in het huishouden

Gebruik dit absoluut niet

Geen baking soda in huis? Een absolute no go is wasmiddel voor textiel. Je vieze was wordt hierdoor wel schoon, maar je vieze afwas wordt hier niet zo vrolijk van. Er zitten vaak chemicaliën in wasmiddel, denk hierbij aan bleekmiddelen, geurstoffen en vlekverwijderaars. Je spoelt een gedeelte wel weer af na het soppen, maar schoonmaakprofessional Lily Cameron laat weten aan Apartment Therapy dat sommige middelen niet goed weggespoeld kunnen worden. Je gezondheid wordt in ieder geval niet vrolijk van al die chemicaliën. Wanneer er geen afwasmiddel of baking soda in huis te vinden is kan je dit klusje toch nog even beter laten staan. Ah joh, het is vast toch niet je favoriete klusje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images