Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geef jij binnenkort het ja-woord? Maak dan een eigen Snapchat filter voor de bruiloft!

Geef jij binnenkort het ja-woord? Maak dan een eigen Snapchat filter voor de bruiloft!

Geef jij binnenkort het ja-woord? Maak dan een eigen Snapchat filter voor de bruiloft!

Is jouw vriend op zijn knieën gegaan en prijkt er momenteel een knoert van een ring aan je vinger? Dan ben je vast al erg druk met voorbereidingen treffen voor de big day. En je kunt die dag nu nóg specialer maken, door een persoonlijke Snapchat filter te maken voor je trouwdag!

Tegenwoordig delen we bijna alles van ons leven met al onze volgers op Twitter, Facebook en Instagram. En sinds een poos is dit rijtje ook nog eens aangevuld met allerlei Snapchat verhalen. Op de trouwerij moet er natuurlijk ook het een en ander de wereld in geslingerd worden, en hoe leuk zou het zijn als je hierbij niet zou hoeven kiezen uit een standaard filter op Snapchat?

4ef529a0-2ccf-0134-0af2-0629623c6db9

Copyright: Bustle

Jenny Forrest, is de oprichtster van OverMoment.com. Dit is een website die Snapchat filters maakt voor speciale evenementen. Volgens haar zullen Snapchat filters in de toekomst nog veel meer gebruikt worden voor bijzondere gelegenheden. “Snapchat filters are the 2016 version of the Photo Booth,” vertelt ze aan Bustle. “They are a fun and memorable way to engage your guests, without breaking the bank.” Kortom; wil je jouw bruiloft nog specialer maken, dan is een persoonlijke Snapchat filter een originele én hippe toevoeging aan het feest!

Copyright: Bustle

Dus, hoe krijg je zo’n eigengemaakte filter voor elkaar?

Templates
Je kunt kiezen voor een standaard template op de website, die je vervolgens kunt aanpassen aan je eigen smaak en stijl. Dit is voornamelijk handig als je een beetje op moet letten hoeveel je aan de filter uitgeeft – een wedding kost al genoeg natuurlijk! Je kunt er ook eentje laten maken, en dat is natuurlijk een tikkeltje prijziger. De laatste stap is de goedkeuring van Snapchat zelf krijgen, maar daarvoor betaal je slechts 5 dollar.

Regels
Jouw Snapchat filter moet wel voldoen aan een aantal regels. Zo mag je filter geen hashtags, logo’s of foto’s bevatten. Verder kun je bij het ontwerpen je creativiteit de vrije loop laten. Want hoe je de filter vervolgens gebruikt en toevoegt aan je verhaal op de big day, is helemaal aan jou.

Lekker DIY’en
Je kunt natuurlijk kiezen om de filter helemaal te laten ontwerpen door een grafisch ontwerp bureau, maar je kunt er juist ook voor kiezen om het helemaal zelf te doen. En als jij niet zo technisch ingesteld bent, maar wél een heldere visie hebt over hoe jouw filter eruit moet komen te zien, vraag dan een bevriende tekenaar of andere creatieveling om je te helpen. Dat kan dan meteen zijn of haar wedding gift zijn!

Ontwerp tips
Heb je besloten om het lekker zelf te gaan doen? Houd dan in je achterhoofd dat de filter niet al te kleurrijk en opvallend moet zijn, en dat het kleurenpalet van de filter past bij de aankleding en het thema van jouw bruiloft. Zorg dat de filter niet te groot is, zodat de foto erachter nog duidelijk zichtbaar is. Want hoe leuk een eigengemaakte filter ook is, uiteindelijk draait het natuurlijk wel om de foto’s!

Bron: Bustle

Lees ook: