Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gebruiken we keukenpapier al ons hele leven verkeerd?

Gebruiken we keukenpapier al ons hele leven verkeerd?

Gebruiken we keukenpapier al ons hele leven verkeerd?

Net je handen gewassen of iets gemorst? Grote kans dat er voor het droogmaken keukenpapier aan te pas is gekomen. Maar keukenpapier gebruiken, dat doen we dus helemaal verkeerd! Het zit zo…

Keukenpapier gebruiken

Keukenpapier gebruik je de hele dag door: als je je handen hebt gewassen op openbare toiletten, als je drinken morst, om je neus te snuiten als er geen tissues bij de hand zijn of als je iets kapot hebt laten vallen. Uit gewoonte pak je vaak zo’n drie of vier stukken en dan zijn je handen vaak nog steeds hartstikke nat. Dus gebruik je je broek of jurk maar als back-up handdoek om zeker te weten dat je handen droog worden. Er moet een betere oplossing zijn!

Alleen al Amerikanen gebruiken bijna zes miljard (!) kilo aan keukenpapier per jaar. Zo veel papierverspilling aan iets wat je na een paar seconden in de prullenbak gooit. Hartstikke onnodig, vindt Joe Smith. Hij laat weten dat je ook heel makkelijk je handen kunt drogen zonder zo veel papier te verspillen.

Vouwen is de truc!

Smith legt uit dat er een heel simpele manier is om je handen te drogen waar je maar één stukje papier voor nodig hebt, ongeacht de grootte of dikte van het keukenpapier. Volgens hem is het allemaal afhankelijk van de manier waarop je het papier vouwt. Het is heel simpel: je vouwt het gewoon in de lengte doormidden. Door de lucht die tussen de twee kanten komt, absorbeert het papier het water beter. Geloof je het niet? In dit filmpje demonstreert Joe Smith hoe hij met verschillende soorten keukenpapier zijn handen droog maakt.

En, ga jij deze nieuwe techniek toepassen?

Lees ook: