Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gebruik de steeltjes van kruiden

Gebruik de steeltjes van kruiden

Gebruik de steeltjes van kruiden

Hee keukenprinses! Heb je blaadjes koriander, munt of basilicum fijngesneden voor een gerecht? Gooi de steeltjes van kruiden dan niet weg! Deze kun je namelijk ook heel veel manieren gebruiken, voor extra veel smaak. 

Steeltjes van kruiden

Laat de steeltjes van een kruid weken in een beetje olie of azijn, voor extra smaak. Dit kun je een paar uur laten trekken. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor een hardere kruid als rozemarijn.

Bouillon

Bind de steeltjes van koriander, basilicum of peterselie vast met een stukje keukentouw en laat dit trekken in een bouillon. Lekker laten trekken en voor het serveren haar je het bosje er weer uit. Mmm!

Pesto of tapenade

Gebruik de steeltjes voor een pesto of tapenade. Gooi niet alleen de blaadjes, maar ook de steeltjes in een vijzel of blender voor het maken van een lekker smeersel.

Vulling

Vul kip of vis met een beetje knoflook, plakjes citroen, peper en zout én steeltjes van een kruid. Dat wordt extra smullen!

Kruidenboter

Breng kruidenboter voor op brood op smaak met de steeltjes van een kruid. Hak ze fijn, voeg er knoflook en een beetje citroenrasp aan toe en tot slot mengen met zachte boter. Om je vingers bij af te likken!

 

Lees ook: