Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Frituurpan schoonmaken? Zo doe je dat!

Frituurpan schoonmaken? Zo doe je dat!

Frituurpan schoonmaken? Zo doe je dat!

Frituren is af en toe best lekker én makkelijk. Maar hoe krijg je die pan weer snel schoon? Hierbij een handig stappenplan voor schoonmaken van de frituurpan!

Stap 1: Frituurvet verwijderen

Verwijder eerst alle vet aan de binnenkant met wat keukenpapier. Maak je gebruik van vloeibaar frituurvet, dan kun je dit het beste terug in de lege fles schenken. Bij vast frituurvet zet je de frituurpan heel kort aan. Hierdoor komt het blok vet uit de pan los en kun je het er zo uit halen.

Stap 2: Schoonmaken met vaatwastablet

Een frituurpan schoonmaken gaat het best met een vaatwastablet. Vul de frituurpan met kokend water tot waar normaal gesproken de olie ook komt. Voeg een vaatwastablet toe en laat een uurtje staan. Spoel daarna de frituurpan om. Wat je ook kunt doen is de frituurpan op ongeveer 90 graden een kwartiertje aanzetten. Zo komt al het vet goed los. Bekijk het stappenplan voor de friteuse schoonmaken met een vaatwastablet.

Stap 3: Inweekspray

Er zijn speciale inweeksprays op de markt waarmee je de frituurpan, maar ook het barbecuerooster, weer schoon krijgt. Spray de frituurpan hier nog wat mee in. Laat een half uurtje intrekken en haal het laatste vuil met een doekje weg.

Stap 4: Buitenkant frituurpan schoonmaken

Ben je toch bezig? Maak dan ook de buitenkant van de frituurpan nog even goed schoon. Gebruik hiervoor wat keukenpapier en een spray die je ook gebruikt voor het schoonmaken van het fornuis. Laat de spray even intrekken en verwijder eenvoudig de vettige laag met een vochtig doekje.

TIP: Schoonmaken frituurvet
Na het frituren heb je soms stukjes in het frituurvet drijven. Die verwijder je eenvoudig door twee rauwe eiwitten in het vet te gooien. De eiwitten stollen en nemen het vet op. Gooi daarna de eiwitten weg en je frituurvet is weer schoon.

Nog meer schoonmaaktips

Op Flairathome.nl vind je nog veel meer handige schoonmaaktips! Kijk maar eens in de categorie schoonmaken. Daar vind je ideeën en tips om alles in huis snel en makkelijk weer blinkend schoon te krijgen. Wie weet kun je ook direct aan de slag met het volgende, nu je toch bezig bent…

Wij zijn benieuwd! Wat zijn jouw tips voor de frituurpan schoonmaken?