Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > #Lifesnack! Eh, hack! Zó weet je of je olie heet genoeg is om te frituren

#Lifesnack! Eh, hack! Zó weet je of je olie heet genoeg is om te frituren

#Lifesnack! Eh, hack! Zó weet je of je olie heet genoeg is om te frituren

Bitterballen, mini loempia’s of patat… Yes please! Niet gezond, wel lekker op z’n tijd. Tenminste, dan moeten de snacks wel juist bereid zijn, of beter: onder de juiste omstandigeheden. Want wist je dat frituren in olie die niet heet genoeg is zorgt dat de smaak vermindert? Zonde. Gelukkig kun je – óók zonder keukenthermometer – met een paar simpele trucjes makkelijk en zonder gevaar de temperatuur van je olie checken.

1. Rijstkorrel

Als je wil zien of je olie helemaal klaar is om je vlees, vis of groenten van een heerlijk korstje te voorzien, gooi dan eens een rijstkorrel in de pan. Bij de juiste temperatuur (rond de 180°C) zal het korreltje naar de oppervlakte komen en beginnen garen. Begint de olie rond ’t korreltje te bruisen? Klaar om te frituren!

2. Stukje brood

Een stukje brood heb je vast wel in huis. En dat komt goed uit, want hiermee kun je de temperatuur nog nauwkeuriger inschatten. Brood wordt namelijk krokant en goudbruin in zo’n dertig seconden als de olie een temperatuur heeft van 160°C. Bij een temperatuur van 180°C duurt dat nog maar vijftien seconden, en als de olie 190°C warm is, heeft ‘t brood maar tien seconden nodig om krokant te worden. Handig!

Lees ook
Easy peasy! Met deze tips verwijder je snel en gemakkelijk die vieze frituurlucht

3. Houten lepel

Ook met een eenvoudige houten pollepel test je heel makkelijk de temperatuur van de olie in je pan. Als er bubbels ontstaan rondom de lepel, is de olie heet genoeg. Et voila! Tijd voor bitterballen.

@prettyeyesmel##thanks for the tip @alisaaa_xoxox ?##itworked ##cookinghacks ##foodhacks ##howto ##caribbeanfood ##guyanese ##fryingfood ##whoknew ##didyouknow ##foodlover♬ original sound – torilynn122711

Flair Voice

Wil jij elke dag handige huishoudtips van Flair ontvangen? Dat kan! Via de Google Assistent app op je telefoon of je smart speaker kun je nu dagelijkse updates ontvangen van Flair. Zoals huishoudtips en tricks en je daily horoscoop. Deze kun je hier direct luisteren. Wil je weten hoe het werkt? Lees hier alles wat je wilt weten over Flair Voice.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock