Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oeps! Déze fout maken we allemaal tijdens het dweilen

Oeps! Déze fout maken we allemaal tijdens het dweilen

Oeps! Déze fout maken we allemaal tijdens het dweilen

Dweilen is één van de makkelijkste klusjes in het huishouden. Maar toch blijkt iedereen tijdens dit klusje dezelfde fout te maken. De meeste mensen dweilen namelijk met een sopje met warm water. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet de bedoeling is? 

Dweilen met warm water

Het is voor de hand liggend om voor het dweilen een sopje warm water te gebruiken. Volgens Anoesjka Imambaks, eigenaresse van huishoudservice ‘Maid at Home’, is dit een grote fout. Warm water verdampt sneller. Hierdoor blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Dat zorgt er weer voor dat je strepen op de vloer gaat zien en dat het blijft plakken.

De oplossing

De fout is heel makkelijk op de lossen: gebruik voortaan een koud sopje met een klein beetje allesreiniger voor het dweilen. Let er wel op dat je echt maar een klein beetje schoonmaakmiddel gebruikt. Zo zorg je ervoor dat de vloer wel schoon wordt, maar geen strepen en plakkende zeepresten achterlaat.

Vaste banen

Nog een andere tip: dweil in vaste banen. Als je zo veel mogelijk recht probeert te dweilen, weet je zeker dat je elk plekje van de vloer schoongemaakt hebt.

Strepen voorkomen?

Wil je graag strepen op de vloer voorkomen? Zorg er dan voor dat je de gedweilde vloer droog maakt met een droge dweil of mop.

Lees ook
Deze spullen mag je niet in de badkamer bewaren

Verkeerde schoonmaakmiddelen

Hardnekkige schoonmaakmiddelen zijn helemaal niet nodig om iets goed schoon te krijgen. Chloor bijvoorbeeld ontsmet wel, maar zijn voor de meeste materialen in huis veelte agressief. Ook zuurhoudende schoonmaakmiddelen zijn niet altijd goed. Sommige vloeren, zoals hout of marmer kunnen hier niet tegen. Groene zeep, soda, (milde) allesreiniger en schoonmaakazijn zijn beter voor het schoonmaken van je vloer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.