Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fotografen verklappen: 7 tips om te stralen op je trouwfoto’s

Fotografen verklappen: 7 tips om te stralen op je trouwfoto’s

Fotografen verklappen: 7 tips om te stralen op je trouwfoto’s

Als je over 10 jaar in je trouwalbum bladert, moet ‘wauw, wat zagen we er goed uit’ dé reactie zijn. Maar hoe poseer je nu het beste met een loodzwaar trouwjurk, torenhoge hakken en een kersverse man aan je arm? Enkele trouwfotografen geven hun geheimen prijs. Schouders recht en borst vooruit!

 

1. Kijk niet recht in de camera

Voor spontane foto’s kijk je het beste een beetje weg van de camera. Over de schouder van de fotograaf of naar je nieuwe schoonmoeder in de verte. Blijf niet bevroren in één positie staan, maar beweeg een beetje in de positie. Dat komt natuurlijker over.

 

2. Luister naar je moeder (die heeft altijd gelijk)

Hoe vaak heeft je moeder het vroeger wel niet gezegd: ‘ga eens recht zitten’ of ‘doe je schouders naar achter’. Een goede houding is cruciaal voor een geslaagde trouwfoto: rechte rug, schouders naar achter en de kin lichtjes omhoog.

 

3. Geniet!

Stress niet over de hapjes of over je jurk die onderaan steeds vuiler wordt. Geniet; het is jouw dag, je bent getrouwd! Als je je zorgen maakt, lees je dat af op je gezicht en achteraf op de foto’s.

 

4. Timing is alles

Neem al een paar foto’s vóór de trouwceremonie en het feest. Dan zit je haar nog stevig vast en is je make-up nog flawless.

 

5. Zonder zelfbruiner

Doe geen zelfbruiner aan op de dag van je huwelijk. Je weet nooit dat het goedje oranje of vlekkerig uitslaat. Door de emoties, alcohol en danspasjes ga je ook zweten. En je wil echt niet dat de zelfbruiner afgaat op je mooie jurk.

 

6. Échte emoties

Een echte emotie is zo veel beter dan een geforceerde lach. Focus niet op de fotograaf, maar op je gloednieuwe man. Focus op hoe je je voelt en de emoties volgen vanzelf. Picture perfect!

 

7. Less is more

Doe rustig aan met make-up; je moet er op je trouwdag vooral als jezelf uitzien. Redactrice Isa stapte vorig jaar in het huwelijksbootje en omschreef het als volgt: ‘als ik trouw, wil ik als mezelf trouwen en niet als een opgedirkte, bijna onherkenbare versie van mezelf. Ik wil geen extensions, geen fake tan en ook geen 3 cm dikke laag foundation op mijn gezicht. Ik wil als Isa 2.0 de vrouw van Matt worden.’

 

Wil je je ogen wel wat meer laten spreken op de foto, kies dan voor valse wimpers. Niet de strips in één stuk, maar de individuele wimpers. Als er eentje uitvalt, is er geen probleem en blijft je inwendige bridezilla kalm.

 

Lees ook:

 

 

Copyright: Isa Naeyaert