Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze 4 verrassende foodtrends domineren de zomer van 2021

Deze 4 verrassende foodtrends domineren de zomer van 2021

Deze 4 verrassende foodtrends domineren de zomer van 2021

Net zoals kleding en interieur is ook voeding ieder jaar aan trends onderhevig. Dit jaar lijkt er een rode draad in de foodtrends te zitten, en dat is gezondheid. Want de trends van zomer 2021? Die lijken ons allemaal op het hart te willen drukken een nog gezonde levensstijl aan te meten.

Gezonde foodtrends

Misschien dat het iets te maken heeft met het coronavirus, waardoor we allemaal wat meer bewust zijn geworden van hoe belangrijk een goede gezondheid is. Drankjes, snacks en taart is lekker, maar helpt er natuurlijk niet aan mee gezond te blijven. De foodtrends van dit moment echter wel. Dít zijn ze:

1. Gerechten uit de Airfryer

De Airfryer was al ontzettend populair, maar ook deze zomer maken we massaal gerechten uit de gezondere frituurpan. De gerechten die je ermee maakt bereid je zonder veel vet, maar met heel veel smaak. Je kunt er natuurlijk friet en andere snacks in maken, maar ook gebakken aardappeltjes en zelfs taart en koekjes!

 

2. Augurken

Het klinkt wellicht wat gek, maar de augurk is hipper dan hip. In 2018 waren ze al onwijs in trek, toen ‘pickled spice’ een opmars maakte. Maar deze zomer gaat het niet om de smaak uit een potje, maar mag je de augurk zelf serveren. Door salades, ingemaakt als snack of op een sandwich met oude kaas bijvoorbeeld. Wil je ze zelf eens inmaken? Hieronder een leuk recept om dat eens te doen.

 

Alcoholvrije cocktails

Proosten met wijn is altijd fijn, maar erg gezond is al die alcohol niet. Wil je toch proosten op iedere warme zomeravond? Dan komt de derde foodtrend goed van pas. Want alcoholvrije cocktails zijn hét ding deze zomer. Van een gin-tonic zonder alcohol tot een lekkere simpele alcoholvrije wijn; als je het volgens de laatste trends wil doen proost je zonder alcohol. En dus ook zonder kater de volgende dag.

 

Pittig gekruid eten

Mensen die wel van pittig eten houden kunnen hun hart ophalen deze zomer, want pittig is een grote trend momenteel. Van pittig gekruide nootjes en chips, tot intens gekruide curry’s waar het zweet je direct van uitbreekt; je hoeft je niet in te houden met het kruidenpotje als we de foodtrends mogen geloven.

Lees ook:

Voor alle foodies, veggies en smulpapen: déze trends komen eraan

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Purewow | Beeld: Getty