Vandaag een simpele variant van Foe Yong Hai. We maken een omelet met bosui, paprika en knoflook. Er zijn ook nog andere ingrediënten aan toegevoegd als champignons, prei en taugé.
Tijd: 30 min.
Recept voor 2 personen
Dit heb je nodig:
- 3 eieren
- scheutje melk
- 1 bosui
- halve paprika
- 1 teen knoflook
- eventueel andere ingredienten zoals champignons, tauge en wortel
Voor het sausje:
- 4 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- scheutje gembersiroop
Zo maak je het:
Begin met maken van het sausje. Verwarm de ketchup met de ketjap, witte wijnazijn en gembersiroop. Zodra dit warm is, voeg je de suiker toe. Als de suiker is opgelost is het sausje klaar.
Snijd de ingrediënten voor het omelet in kleine stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de bosui, paprika en de knoflook aan (en eventueel andere ingrediënten)
Klop ondertussen 3 eieren op met een scheutje melk en een snufje zout/peper. Eventueel kun je nog wat kruiden toevoegen zoals paprikapoeder. Als de groenten wat zachter zijn geworden, verdeel je het eimengsel over de pan. Als de bovenkant van je omelet gestold is draai je, met behulp van een bord, het omeletje om. Tip: Je kunt ook je omelet dubbelvouwen.
Zodra je omelet gaar is, kun je deze serveren met rijst en het zoetzure sausje.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie