Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Flair test uit: de LG CordZero steelstofzuiger

Flair test uit: de LG CordZero steelstofzuiger

Flair test uit: de LG CordZero steelstofzuiger

Met twee kleine kinderen is het je grote vriend in huis: de stofzuiger. Niet relaxed dus als-ie ermee stopt. Flair’s Annerieke had een oudje, maar hij deed het nog altijd prima. Tot een maand geleden. Het begon met het klepje (kan gebeuren), vervolgens zat er een gat in de slang (tape over het gaatje, geen probleem). Maar ineens was het over en uit. Help! Precies toen werd er op de redactie gevraagd wie de LG CordZero stofzuiger wilde testen. Annerieke dus!

Een heel weekend mocht-ie mee naar huis, om ‘m los te laten gaan op onze vlokken, rijst, hagelslag en koekkruimels. We ontvingen ‘m met open armen, want wij zijn namelijk een echt ‘stofzuig-gezin’. De kinderen vinden stofzuigen een feestje en staan vooraan als hij uit de kelder wordt gehaald. De jongste is net drie geworden en heeft van ons een echte kruimeldief gekregen. Iets waar de oudste dan weer stikjaloers op is.

Rank en wendbaar
Blij nam ik de stofzuiger in ontvangst. Mijn eerste reactie toen ik de doos kreeg: ‘Wat is-ie plat!’ Heel fijn, want in ons ‘poppenhuis’ telt elke centimeter. Na de stofzuiger in elkaar te hebben gezet, nam hij nog steeds weinig ruimte in. Mijn oudste kwam binnen en riep: ‘Wow, die is cool! Net een olifant.’ Daarmee doelde ze niet op de omvang van het apparaat, maar op de stang die wel wat weg heeft van een slurf. Enthousiast begon ze te stofzuigen. Op de punten ‘licht’ en ‘eenvoudig in gebruik’ was al goed gescoord.

Mobiel
Het is even wennen, een stofzuiger met alleen een stang en zonder snoer. Maar wat een bevrijding: geen gesjouw meer. Je pakt ‘m zo op en kunt meteen aan de slag: geen snoeren, geen gestruikel. In een handomdraai zuig je de ontbijtkruimels op. Dus niet meer de kruimels opsparen tot na de lunch, maar meteen doen! Zelfs de bovenverdiepingen pakte ik dit weekend mee, iets wat ik altijd aan mijn hulp overlaat, omdat ik het zo’n gedoe vind om de stofzuiger naar boven te sjouwen en een stopcontact te zoeken.  Zijn looks zeggen niets over de kracht, want powerful is-ie. Van LG krijg je er twee accu’s bij die je tegelijk kunt opladen en waar je een uur mee kunt zuigen. Nog een voordeel: je hebt geen (dure) stofzuigerzakken meer nodig. Je klikt het filterreservoir open en schudt het makkelijk even leeg. In de borstel raken geen haren verstrikt, dus die hoef je nooit te reinigen.

Was er dan helemaal niks op de LG CordZero aan te merken? Jawel, op het kleed had hij wat moeite. Als je door het hele huis hoogpolig tapijt hebt liggen, is dit misschien niet de beste keus.

Twee in één!
De LG CordZero had ook nog een verrassing: je kunt een deel van de stofzuiger heel eenvoudig losklikken van de stang en dan heb je een handstofzuiger, ideaal voor de moeilijke hoekjes en de trap. Eindelijk kon de oudste samen met haar zusje stofzuigen. Ze hebben zich uren vermaakt en wij hebben nog nooit zo’n rustig en schoon weekend gehad, dank u LG!

Pluspunten
– Mobiel, want hij is licht, klein en snoerloos (met de twee accu’s kun je een uur stofzuigen)
– Het is ook meteen een kruimelzuiger
– Superwendbaar en eenvoudig te bedienen
– Doordat je niets achter je aan trekt, bots je niet tegen van alles aan
– Geen (dure) zakken meer nodig
– Er zit een lichtje op, dat echt handig is op zolder en de trap. Onze oudste: ‘Net een ruimteschip’
– Je krijgt 10 jaar garantie op de motor

Minpunten
– Zuigt minder goed op vloerkleden of hoogpolig tapijt
– Volgens de kinderen: je kunt er niet op meerijden
– Aan de prijzige kant: 399, maar je hebt er eigenlijk meteen twee (stofzuiger én kruimeldief)!

Eindoordeel: ‘Vet cool!’