Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo vaak zou je eigenlijk jouw fitnessmat moeten schoonmaken

Zo vaak zou je eigenlijk jouw fitnessmat moeten schoonmaken

Zo vaak zou je eigenlijk jouw fitnessmat moeten schoonmaken

Nu je thuis aan de bak moet (of ja moet, niks moet) met een sportlesje, is je fitnessmat waarschijnlijk je beste vriend. Maar geef toe: hoe vaak heb je er al aan gedacht om dit attribuut een sopje te geven? Schoonmaken staat waarschijnlijk onderaan je to-do lijstje, maar dít is hoe vaak je dat eigenlijk zou moeten doen.

Fitnessmat schoonmaken

Nu kun je natuurlijk na elke work-out het matje met een doekje afnemen, maar als je slechts matig hebt gezweet, dan is één keer per week heus wel genoeg. Houd als regel: hoe meer inspanning en dus druppels, hoe vaker je ‘m moet boenen. Maar ja, hoe kun je jouw fitnessmat nu het beste schoonmaken? No worries, het is echt heel simpel.

Stappenplan

Maak in een flesje een mix van wat afwasmiddel en warm water en spuit beide kanten hiermee in. Veeg dit goedje vervolgens weg met een zachte lap en ga er daarna met een doek met warm water (wel goed uitwringen) overheen. Even laten drogen en je bent weer good to go.

Lees meer
Schoonmaken in plaatst van sporten? Ja dat kan!

Vlekken

Het kan natuurlijk zijn dat er wat hardnekkige vlekken in zijn gekomen die er na deze poetsbeurt nog niet uit zijn gegaan. Kijk goed na of jouw matje misschien wel tegen een koude handwas kan. Is dit geen optie, meng dan één deel witte azijn met drie delen water. Vochtige doek eroverheen en kind kan de was doen. Wel is het belangrijk ‘m altijd goed op te laten drogen aan de lucht, voordat je ‘m weer opbergt. Ook kan baking soda helpen om wat nare geurtjes en olie op te nemen: een beetje op je mat strooien is voldoende en je kunt het na vijftien minuten zo weer opzuigen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock