Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oops, he did it again: ‘TVOH’s Jasper blijft en Twitter gaat weer los na ‘onverdiende’ exits in halve finale

Oops, he did it again: ‘TVOH’s Jasper blijft en Twitter gaat weer los na ‘onverdiende’ exits in halve finale

Oops, he did it again: ‘TVOH’s Jasper blijft en Twitter gaat weer los na ‘onverdiende’ exits in halve finale

Het was gisteravond eindelijk zover: de halve finale van ‘The voice of Holland’. Na een nogal bewogen seizoen met de nodige uitbarstingen, verbazing en exits, zijn de vier finalisten bekendgemaakt. Eén ding is in ieder geval zeker: Twitter is er (wederom) weer als de kippen bij. 

Eerste afvalronde

De afgelopen live-shows waren spannend en het was elke keer weer afwachten wie er door zou gaan naar de volgende ronde. Zo ook bij de halve finale van gisteravond. Tijdens de live-show zongen de zes deelnemers, Dani, Jasper, Nienke, Channah, Sem en Lucas de longen uit hun lijf. Maar na veel complimentjes van zowel coach Waylon als Twitteraars, trok Channah na de eerste afvalronde al aan het kortste eind. En de kijkers thuis? Die konden het maar niet geloven.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Finalisten ‘The voice of Holland’

De vijf die overbleven, mochten nog een keertje uit volle borst zingen om zich (voor die avond dan) nog één keer te bewijzen aan het thuispubliek. Na een optreden van Davina Michelle met haar nieuwste liedje Nobody’s Perfect, sloten de lijnen dan eindelijk en was het tijd voor de uitslag. Hierna was het aan voormalig The Voice Kids-winnaar Lucas om de race te verlaten. Wederom tot grote verbazing van de coaches én het thuispubliek.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Ophef op Twitter

Waarom men dan zo verbaasd was? Na twee nogal ‘zenuwachtige’ optredens van Jasper vonden kijkers het niet eerlijk dat Channah én Lucas daaraan moesten bezwijken. Dat Jasper een publieksfavoriet is, mag dan ook wel duidelijk zijn. Er was namelijk bij de vorige rondes óók al ophef over zijn optredens én over het feit dat Nederland voor hem bleef stemmen. Veel mensen lieten zich op Twitter dan ook uit over de uitslagen van de avond. Men noemde dit seizoen ‘armoedig’, weer anderen vinden dat het programma dit jaar ‘een shitshow‘ is.

De tekst gaat verder onder de tweets.

‘Jasper is de mol’

Naast alle ophef en negatieve reacties valt er gelukkig ook nog iets te vinden om over te lachen. Twitter vindt het maar opmerkelijk dat Jasper blíjft doorgaan en maar niet naar huis te krijgen is. Er wordt gespeculeerd over een cross-over van Nederlandse televisieprogramma’s Wie is de Mol en The voice of Holland. En wie is dan de Mol? Juist, Jasper.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Keert Anouk terug bij ‘The Voice’? ‘Dan moet je concluderen dat dit gewoon niet jouw programma is’

Long lost son

Niet alleen wordt er over een cross-over gespeculeerd, maar ook over het feit dat de 18-jarige Sem wel héél erg lijkt op coach Waylon toen hij achttien was. Zou Sem dan een verloren zoon van de 40-jarige zanger zijn? Wij vinden hem er in ieder geval wel wat van weghebben, maar of hij zijn long lost son is, dat weten we niet hoor…

De finale is op vrijdag 26 maart te zien op RTL 4 om 20.00 uur.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Superguide, Twitter | Beeld: Still