Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lezon! Kluun komt (heel snel!) met tweede vervolg op ‘Komt een vrouw bij de dokter’

Lezon! Kluun komt (heel snel!) met tweede vervolg op ‘Komt een vrouw bij de dokter’

Lezon! Kluun komt (heel snel!) met tweede vervolg op ‘Komt een vrouw bij de dokter’

Het is misschien wel één van de best gelezen Nederlandse boeken van de afgelopen twintig jaar: ‘Komt een vrouw bij de dokter’, het autobiografische debuut van schrijver Kluun (Raymond van der Klundert). Drie jaar later verscheen een vervolg: ‘De Weduwnaar’. Bijna vijftien jaar leek het alsof het verhaal van hoofdpersonage Stijn van Diepen daarmee ten einde kwam, maar er is een derde boek in aantocht en dat ligt sneller dan je denkt (!) in de winkels.

Familieopstelling

In het nieuwe boek, Familieopstelling, is Stijn 55 jaar. Ouder, maar niet wijzer. Na zijn zoveelste mislukte relatie raakt hij in een crisis en tot overmaat van ramp heeft zijn moeder de ziekte van Alzheimer. Hoogste tijd om schoon schip te maken en uit te zoeken waarom zijn liefdesleven zo’n puinhoop is en of er nog ruimte is voor liefde in zijn leven. De zoektocht gaat door het Brabant van zijn jeugd en voert hem langs het Engelse platteland.

Verslonden door Nederland

Komt Een Vrouw Bij De Dokter is een gedramatiseerde autobiografie van wat hijzelf en zijn vrouw meemaakten toen zij kanker kreeg en daaraan uiteindelijk overleed. In het vervolg De Weduwnaar dompelt Stijn zich na de dood van zijn vrouw Carmen onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza, en ontloopt het rouwproces. Tot hij met zijn driejarige dochtertje naar Australië vertrekt, waar hij geconfronteerd wordt met zichzelf en met zijn dochter.

Lees ook
Op een rij: deze 8 boekverfilmingen moét je gezien hebben

Knaller in alle opzichten

Kluun’s debuut stond 216 weken op de eerste plaats in de Bestseller 60. De schrijver verkocht miljoenen exemplaren van het boek en ontving – ondanks vele negatieve recensies van professionele boekenwurmen – de Publieksprijs voor het Nederlandse boek 2006. Van de roman verscheen in 2009 al net zo’n succesvolle film. Niemand minder dan Barry Atsma en Carice van Houten schitterden in het regiedebuut van Reinout Oerlemans.

Kluuns laatste roman DJ verscheen in 2017. Familieopstelling ligt vanaf 1 september in de schappen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Gisteren. Samen met @evavdklundert op de rode loper bij #debeloftevanpisa van @manobouzamour. Foto: @edwin.smulders

Een bericht gedeeld door Raymond Van De Klundert (@raykluun) op

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress