Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nooit geweten dat je deze etenswaren kunt invriezen!

Nooit geweten dat je deze etenswaren kunt invriezen!

Nooit geweten dat je deze etenswaren kunt invriezen!

Dat ijs in de vriezer moet is logisch. En brood in de vriezer is ook niet nieuw. Maar wist je al dat je ook deze producten gewoon in de vriezer kunt bewaren?

  • Kaas

Ja, kaas! Laat de kaas eerst even op kamertemperatuur komen en stop ‘m vervolgens in een luchtdichte verpakking. Je kunt de kaas tot wel zes maanden bewaren in de vriezer. Is de kaas al geraspt? Doe er een klein schepje maiszetmeel bij om te voorkomen dat het aan elkaar gaat plakken.

  • Aardappelpuree

Zorg dat er geen lucht meer in de plastic zak zit en je kunt de aardappelpuree wel twee maanden bewaren in je vrieskist.

  • Chips

Voor de zeldzame keer dat je een open zak chips langer dan een paar dagen wilt bewaren, kun je ‘m invriezen. Als je de chips eruit haalt en weer laat ontdooien heb je alsnog gegarandeerd lekker knapperige chips.

  • Gekookte pasta

Te veel pasta gekookt? Geen probleem, stop wat over is in de vriezer. Doe kleine porties in een zakje met een beetje olijfolie. Druk alle lucht eruit en je kunt de pasta wel twee weken bewaren. Als je de pasta vervolgens weer wilt gebruiken, hoef je het zakje alleen maar even onder heet water te houden.

  • Eieren

Gekookt en gepeld kun je de eieren goed bewaren in de vriezer, tot wel een heel jaar! Laat ze voordat je ze gaat gebruiken nog even ontdooien in de koelkast.

  • Bloem

Kun je ook gewoon in de vriezer bewaren. Om te voorkomen dat er vieze luchtjes bijkomen, kun je er het beste twee zakken omheen doen.

  • Kruiden

Snijd de kruiden fijn en stop ze in een ijsblokjesvorm. Vul de vorm vervolgens met water en zet hem in de vriezer. Je kunt de kruiden zo tot 24 uur bewaren. Als je gaat koken kun je gewoon de ijsblokjes met kruiden gebruiken.

Wist jij dit al?

Lees ook: