Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker eropuit tijdens Pasen: dit is er allemaal te doen in Nederland

Lekker eropuit tijdens Pasen: dit is er allemaal te doen in Nederland

Lekker eropuit tijdens Pasen: dit is er allemaal te doen in Nederland

Je kinderen die paaseieren zoeken in de tuin, daarna heerlijk brunchen met broodjes en eieren, als toetje een chocolade-eitje. Pasen kun je gezellig thuis vieren, maar heb je daar niet zo veel mee? Dan kun je ook op pad gaan, er is genoeg te doen. En wat fijn dat het weer allemaal mag!

1. Festival Paaspop

Misschien wel het bekendste evenement tijdens Pasen: het festival Paaspop in Schijndel. In Noord-Brabant gaan van 15 t/m 17 april de voetjes van de vloer tijdens optredens van leuke artiesten. Dit jaar op het programma: onder anderen Anouk, Chef’Special, Flemming, Kensington en The Partysquad.

2. Races tijdens Pasen

Heb je zin in een stoere activiteit tijdens de paasdagen? Dan ben je op het circuit van Zandvoort aan het goede adres. Op 16 en 17 april zijn hier namelijk de zogenaamde DNRT Paasraces. Dat wordt een weekend vol autosportspektakel.

3. Lokale paasmarkt

Ook leuk om gezellige kraampjes af te struinen bij een lokale paasmarkt. Vaak vind je daar allerlei leuke spulletjes van kleding en eten tot aan schoonmaakspullen (hallo voorjaarsschoonmaak!) en hebbedingetjes.

Lees ook
Weet wat je eet: zoveel calorieën zitten er in je favoriete paaseitjes

4. Knuffelen en wandelen met dieren

Dit kan natuurlijk meerdere dagen per jaar, maar het past wel heel erg in het lentethema. Tegenwoordig zijn er genoeg boerderijen in de buurt waar je met lammetjes kunt knuffelen of met alpaca’s kunt wandelen.

5. Kermis tijdens Pasen

Maar liefst tien dagen, van 8 t/m 18 april, kun je voor wat vertier terecht op de Paaskermis in Deventer. Het evenemententerrein staat vol met leuke attracties en eetkraampjes. Ook is er een speciale kindermiddag en wordt er een vuurwerkshow georganiseerd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images