Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Niet meer vergeten: deze 7 dingen moet je elke dag schoonmaken

Niet meer vergeten: deze 7 dingen moet je elke dag schoonmaken

Niet meer vergeten: deze 7 dingen moet je elke dag schoonmaken

Elke dag dingen schoonmaken? Dit klinkt je waarschijnlijk niet als muziek in de oren, maar je zult jezelf enorm dankbaar zijn als je deze 7 dingen elke dag even schoonmaakt. Ze worden namelijk sneller vies dan je denkt.

Je telefoon

Vooral telefoons met een rubberen hoesje zijn een bron van bacteriën. Die bacteriën kunnen weer zorgen voor puistjes. Je houdt je telefoon, die vol met bacteriën zit, tegen je gezicht als je aan het bellen bent. Haal elke dag even een desinfecterend doekje over het hoesje en de rest van je telefoon. Zo beperk je de bacteriegroei.

Het aanrecht

Ga maar eens na wat je allemaal op het aanrecht legt. Water, zeepresten, etensresten, kruimels, je telefoon en sleutels zijn hier voorbeelden van. Die laten allemaal bacteriën achter. Die bacteriën heb je natuurlijk liever niet op een plek waar je met eten bezig bent. Zorg daarom dat je het aanrecht elke dag even schoonmaakt.

De douchewand

Viezigheid op je douchewand voorkomen? Neem de wand dan elke keer nadat je gedoucht hebt af. Gebruik een trekker om de muren te drogen. Zo zal de muur minder snel vies worden.

Je koffiezetapparaat

Het is belangrijk dat je losse onderdelen goed blijft schoonmaken, omdat je dit apparaat dagelijks gebruikt. Als je het niet goed bijhoudt, kan er schimmel in het apparaat groeien.

De gootsteen

Ook de gootsteen is een plek waar veel bacteriën zitten. Er blijven al snel spetters, drankjes of etensresten in de gootsteen achter. Je kunt je gootsteen het beste schoonmaken, door het vol te laten lopen met water. Giet hier ook een beetje bleek bij en laat dit een paar minuten intrekken. Schrob daarna de zijkanten goed schoon en je gootsteen is weer fris!

Vuile vaat

Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is om je vaat schoon te krijgen. Het is ook niet heel fris om je vaat dagen op je aanrecht te hebben staan. Als je elke dag je vaat doet, dan valt het uiteindelijk wel mee.

Lees ook
Een vieze magnetron? Met deze tips maak je jouw magnetron weer blinkend schoon

Keukendoeken

Ook theedoeken zitten vol met bacteriën. Dit geldt ook voor keukenhanddoeken en vaatdoekjes. Omdat zulke doekjes veel worden gebruikt en altijd vochtig zijn, hopen de bacteriën zich razendsnel op. Als je het doekje daarna weer gebruikt, verspreidt je de bacteriën weer. Het is belangrijk om zulke doekjes elke dag te vervangen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Pexels