Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Elektrische apparaten in de vuilnisbak? Recycle!

Elektrische apparaten in de vuilnisbak? Recycle!

Elektrische apparaten in de vuilnisbak? Recycle!

Bijna 6 op de 10 vrouwen schaamt zich voor het weggooien van elektrische apparaten in vuilnisbak. Herkenbaar? 

Elektrische apparaten

Heb jij weleens een batterij of elektrisch apparaat in de vuilnisbak gegooid, waar je je toch een beetje voor schaamt? Je bent niet alleen. Uit recent onderzoek naar recycling blijkt dat bijna 59 procent van de vrouwen zich schaamt als zij oude elektrische apparaten in de vuilnisbak gooien. Het schaamtegevoel is daarmee een stuk groter dan bij mannen: 4 op de 10 (38,7 procent) van het andere geslacht schaamt zich.

Met het onderzoek hoopt Samsung recyclen aan te moedigen en aantrekkelijker te maken, door je oude elektrische apparaat in de winkel in te leveren en zo korting te krijgen op een nieuw, zuiniger toestel van Samsung. Slim!

Recycle-tips

  • Doet je oude apparaat het nog wel maar heb je inmiddels een nieuw exemplaar? Breng het naar de kringloopwinkel. Zo doe je er een ander plezier mee.
  • Is het apparaat kapot? Overweeg om het te maken, bijvoorbeeld bij een Repair Cafe. Daar is gereedschap en materiaal aanwezig om alle reparaties uit te voeren. Van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen tot speelgoed: de aanwezige deskundige vrijwilligers helpen graag!
  • Het opruimen van je kledingkast is soms echt een verademing. Weg met die oude kleren die je toch nooit draagt. Heerlijk, die frisse wind! Maar wat te doen met deze items? Een aantal recycle-tips op een rij.

 

Wat doe jij met oude elektrische apparaten?

Lees ook: