Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eerste hulp bij het opladen van edelstenen, want ja, dat is nodig voor een blijvende werking

Eerste hulp bij het opladen van edelstenen, want ja, dat is nodig voor een blijvende werking

Eerste hulp bij het opladen van edelstenen, want ja, dat is nodig voor een blijvende werking

Voor het geval je het nog niet wist: je moet edelstenen opladen als je wilt dat ze hun werking behouden. Dit kun je standaard eens per maand doen, maar je kunt ook aan je stenen zien of ze toe zijn aan een oplaadsessie. Is je steen een stuk doffer of lijken er barstjes in te zitten? Lees dan snel verder: dit is eerste hulp bij edelstenen opladen.

Ontladen

Allereerst is het belangrijk om je edelstenen te reinigen en als het ware te ontladen. De beste tijd om jouw edelstenen te ‘verzorgen’ is een dag vóór volle maan. Niet elke edelsteen heeft hetzelfde nodig, dus zoek goed uit waar jouw steen om vraagt.

Als jouw kristal tegen water kan, is het reinigen met water de snelste manier. Je spoelt de steen simpelweg af onder de kraan of laat ‘m liggen in een waterbadje. Niet alle kristallen kunnen hier tegen, dus check dit echt goed van tevoren. Ook kun je jouw edelsteen reinigen door middel van rook. Daarvoor moet je salie of palo santohoutjes drogen. Door de steen door de rook te halen, reinig je ‘m.

Er zijn nog meer manieren. Je kunt jouw kristal bijvoorbeeld een nachtje in een abalone schelp met hematiet leggen. Hematiet is ook een steensoort en heeft een reinigende werking. Jouw edelsteen ontdoet zich van alle energie – wat door de hematiet wordt opgenomen – en is klaar om op te laden.

Opladen

De makkelijkste manier om je edelstenen op te laden, is door ze een nacht in het volle maanlicht te leggen. Dat kan ook gewoon achter je raam. Als je edelstenen daar een hele nacht gelegen hebben, ben je ready to go.

Wil je jouw kristallen echt opladen, maar is het nog lang geen volle maan? Dan is zonlicht ook een optie. Niet iedere steen kan tegen fel zonlicht, dus check dat goed van tevoren. Een amethist, turkoois, rozenkwarts, toermalijn en aventurijn kunnen bijvoorbeeld slecht tegen zon.

Ook nog een optie: je edelsteen begraven in de aarde. Dit kan in je tuin, maar een pot met aarde is ook helemaal goed. Als je steen minstens 24 uur onder de aarde heeft doorgebracht, is ‘ie opgeladen.

Lees ook
Dit is alles wat jij wilt weten over kristallen dildo’s

Begraven

Mocht je het idee hebben dat je steen niet meer te redden valt, gooi ‘m dan zeker niet in de prullenbak. Volgens edelsteenpro’s moet je jouw oude steen met respect behandelen. Het beste kun je jouw kristal dan als het ware teruggeven aan de natuur. Begraven in de aarde, waar dan ook, blijkt de beste oplossing.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images