Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eendjes voeren niet zo onschuldig als het lijkt: meldpunt geopend tegen voerders

Eendjes voeren niet zo onschuldig als het lijkt: meldpunt geopend tegen voerders

Eendjes voeren niet zo onschuldig als het lijkt: meldpunt geopend tegen voerders

‘Alle eendjes zwemmen in het water’, wie kent het liedje niet? Maar zo onschuldig als het lijkt om die beesten te voeren, zo schadelijk kan het voor ze zijn. Wist je dat jouw brood aan de eendjes voeren bijvoorbeeld eendenverkrachtingen kan bevorderen? Om dit te voorkomen, heeft het Nederlandse Instituut voor Ecologie nu een meldpunt geopend.

Lees meer: Groot, groter, grootst: McDonald’s brengt een nóg grotere Big Mac op de markt

Het meldpunt hoopt in kaart te kunnen brengen waar in Nederland (te) veel wordt gevoerd.

Gevolgen

Van het eten van veel eenzijdig eten, krijgen mannelijke eendjes een enorme seksdrive. Maar dat niet alleen. Ook kan het zorgen voor troebel, groen en stinkend water. Daarnaast is brood eigenlijk helemaal niet zo goed voor eenden. Zo kan het eten van een bammetje de levensduur van de vrolijke zwemmers extreem verkorten van twintig tot nog slechts vier jaar. Daarom waarschuwt de Partij voor de Dieren al jaren voor het voeren van deze onschuldige beestjes.

Hobby afpakken

Toch wil het Nederlandse Instituut voor Ecologie niemand een hobby afpakken. “Wij willen niks verbieden: wij willen het eendjes voeren alleen in kaart brengen”, zo reageert initiatiefnemer van het meldpunt Sven Teurlincx tegenover de NOS. Dus open vooral je ‘snavel’ als jij iemand de eenden ziet voeren. Melding doen kan hier.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: RTL Nieuws, NOS | Beeld: mustafahacalaki / IStock