Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een warm huis met ontwerp uit eigen schuur

Een warm huis met ontwerp uit eigen schuur

Een warm huis met ontwerp uit eigen schuur

Hilde (30, docent Nederlands) woont met Dirk (35, projectmanager en eigen interieurbedrijf) en hun zoon Ingmar in een jaren dertig huis in Velddriel. Ze hebben een woonoppervlakte van 200 vierkante meter en kochten het huis 3,5 jaar geleden.

Hilde: ‘Toen we dit huis, een voormalige boerderij, binnenstapten wist ik dat ik hier wilde wonen. De indeling is ideaal, met een grote woonkeuken en een aparte woonkamer. We hadden een wensenlijstje toen we op zoek gingen naar een huis. Zoals een woonkeuken, ruime slaapkamers, mooie vloeren en een tuin met een grote schuur zodat Dirk zijn creativiteit kwijt zou kunnen. Dit huis voldeed aan alle vier! En het was ook nog eens zo goed als af. Een grote verbouwing was dus niet nodig maar we pasten wel veel dingen aan. Zo maakte Dirk een nieuwe keuken. Niet heel noodzakelijk, want de oude kon nog best een paar jaar mee. Maar Dirk kon het niet laten en al gauw stond de oude op marktplaats en was ie binnen een week verkocht. Veel meubels in ons huis komen uit zijn ‘schuur’. Zoals de tafel en de speelhoek van Ingmar. Ik ben ervan overtuigd dat als je consequent dingen uitzoekt die je mooi vindt, het altijd past bij wat je al hebt. Ik hou van woonwinkels die je onverwachts tegenkomt op vakantie of tijdens een weekendje weg. Zweden is een favoriet vakantieland en daar kom ik graag in ‘Loppis’ winkels; de Zweedse variant van de kringloop.’

Favoriete winkels

  • Daily Poetry in Den Bosch
  • Sissy-boy
  • Loods 5
  • Kringloopwinkels

Leuke webshops

Woontip van Hilde

Koop niet te snel spullen voor je (nieuwe) huis maar ga er eerst een tijdje wonen. Koop niet alles tegelijk en koop dingen die je echt mooi vindt. Wees ook niet bang om weer iets te verkopen na verloop van tijd. En niet alles hoeft gloednieuw te zijn! Met tweedehands spullen wissel je naar verloop van tijd net even wat makkelijker dan als je dure designspullen hebt gekocht.

Hilde online

@stinhil

www.dertigzes.nl

 

Onder redactie van: Marlies Huisman. Interview: Eva Lunshof. Fotografie: Souraya Hassan, Binti Home. Shopping: Jorian Lub.