Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een verrassend origineel rijtjeshuis in Dordrecht

Een verrassend origineel rijtjeshuis in Dordrecht

Een verrassend origineel rijtjeshuis in Dordrecht

Marloes (35, administratief medewerkster in de papierbranche) en Bart (38, IT programmeur) wonen in een rijtjeshuis uit 1980 in Dordrecht.  Ze hebben een woonoppervlakte van 125 vierkante meter en wonen sinds vijf jaar in dit huis dat ze een complete make-over gaven.

Marloes: ‘Dit is ons tweede huis. Ik leerde Bart kennen op mijn vijftiende. Drie jaar later woonden we samen in een piepklein huisje. Na een paar jaar kregen we behoefte aan meer ruimte en een parkeerplek voor de deur. En al gauw vonden we deze woning. We hadden precies drie weken om te verhuizen. Comfortabel was het niet, want het huis was praktisch onbewoonbaar. Na vijf jaar verbouwen heeft het een complete nieuwe look gekregen. Alles hebben we eigenhandig verbouwd. En de keuken is inmiddels al vier keer onder handen genomen! Ik zou niet snel een replica van iets kopen want ik vind dat niet integer naar diegene die het bedacht en ontworpen heeft. Verder hou ik van Scandinavisch design maar ook van spullen uit andere culturen. We gaan minstens twee keer per jaar op reis en vertrekken dan altijd met lege koffers om met volle weer terug te komen. Elke keer weer vinden we dingen die we mee naar huis willen nemen. Vooral gebruiksvoorwerpen koop ik graag. Zo worden we elke keer weer even herinnerd aan dat prachtige land of die fijne vakantie. Onze spullen komen dan ook overal vandaan. Van Colombia, waar mijn broer afgelopen jaar trouwde, tot Marrakech. Van Panama tot Frankrijk. En van Italië tot Indonesië.’

Favoriete winkels

  • Zara Home
  • Loods5
  • Sissy-boy

Favoriete webshops

‘Het liefst google ik op een artikel en kom dan vanzelf op een leuke webwinkel terecht.’

Woontip Marloes:

‘Gebruik betonverf voor garages op je keukenmuur als je geen tegels wilt. Het blijft mooi en is heel makkelijk in het onderhoud. Blijf bij je eigen stijl en volg zo min mogelijk trends. Doe ideeën op via instagram of internet en voeg souvenirs toe in je interieur. Zo ontwikkel je je eigen stijl en maak je je huis persoonlijk’.

Marloes online:

@marloeswonen

blog: marloeswonen.nl

 

Interview: Eva Lunshof. Fotografie: Jeltje Janmaat. Shopping: Marlies Huisman