Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een verrassend nieuwbouwhuis in een Eindhovense wijk

Een verrassend nieuwbouwhuis in een Eindhovense wijk

Een verrassend nieuwbouwhuis in een Eindhovense wijk

Tineke (32, oprichter en mede-eigenaar ontwerpstudio Ontwerpduo) woont sinds anderhalf jaar met Nathan (36), Jasmijn (3) en Thijmen (1) in een nieuwbouwhuis in Eindhoven.

Tineke: ‘We wonen op een steenworp afstand van onze studio en dat is ideaal, ook in verband met kinderopvang, scholen en winkels in de buurt. Hoewel deze nogal saaie woonwijk niet onze eerste woonkeus was, houden we inmiddels van het huis. Dat komt ook door de praktische voordelen van nieuwbouw. Het is goed geïsoleerd, alles was af toen we erin trokken en we hebben weinig onderhoud. Ons huis heeft in alle kamers ramen van vloer tot plafond waardoor het heel licht is. Daarom besloten we de muren wit te laten en alleen de betonnen vloeren met vloerverwarming een kleur te geven. We wilden een hoekbank waar de kinderen, bij gebrek aan trampoline in de tuin, lekker op kunnen springen en waarop je ook languit films kunt kijken. Deze vonden we via Marktplaats. De spiegel is een prototype van Lex Pott en David Derksen, twee bevriende ontwerpers. Winkelen is geen hobby van mij; grote ketens vermijd ik en als ik iets nodig heb dan ga ik het liefst naar kleinere winkels, rommelmarkten en kringloopwinkels. En veel spullen komen van bevriende ontwerpers en illustratoren. We wonen hier heerlijk maar hebben nog wel een droom. Dat is een groot huis, aangepast aan onze wensen en eisen, met een grote werkplaats ernaast. Onze huidige barst bijna uit zijn voegen en de dozen staan gestapeld tot aan het plafond.’

Favoriete winkels in Eindhoven

You are here, Kleine Berg 32a, Eindhoven, voor kunst, accessoires en kleding.

Kringloopwinkel Stedenkontakt, Laagstraat 228a, Eindhoven voor een groot assortiment aan vriendelijk geprijsde kringloopgoederen.

De Urban Shopper, Torenallee 60-02, Eindhoven, voor een verzameling bijzondere winkels in een voormalige Philips fabriekshal.

Favoriete webshop

Marktplaats.nl

Woontip van Tineke

‘Voel eerst aan hoe je de ruimte gebruikt voordat je deze inricht. Waar zit je graag? Hoe loop je er doorheen? Zorg voor verlichting die je kunt aanpassen aan verschillende situaties. Dit kun je doen door het dimbaar te maken en door op verschillende plekken mooie (kleine) lampjes op te hangen of neer te zetten.’

Instagram

Instagram.com/ontwerpduo

Bron: Flair 10 – 2015. Tekst: Eva Lunshof. Fotografie: Anouk de Kleermaeker. Styling: Jacqueline Otto. Shopping: Marlies Huisman.