Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een Oudhollands huisje in het Groen

Een Oudhollands huisje in het Groen

Een Oudhollands huisje in het Groen

Mette (41, ontwerpster kinderkleding) woont met Jef (40), zoon Jan (7) en dochter Sien (5) in Amsterdam. Sinds zes jaar heeft ze een tuinhuisje dat dateert uit de jaren 60, vlakbij het Amsterdamse bos.  Het heeft een oppervlakte van 25 vierkante meter en staat op een terrein van 300 vierkante meter.

‘Ik woonde in mijn eentje op drie hoog in Amsterdam. Met een vooruitziende blik schreef ik me in voor een tuinhuisje. Toen ik Jef leerde kennen was ik het tuinpark alweer een beetje vergeten. En toen Jan werd geboren stond ik inmiddels zo hoog op de lijst dat ik aan de beurt was voor een plekje op dit park. In dit huisje lag lelijk zeil, het keukentje was piepklein en het was allemaal nogal oud en vies. Middenin de winter, bij min 10, sloopten we alles eruit. We wilden een frisse look en een houten vloer maar ook niet veel geld uitgeven. Daarom kwamen er houten vloerplaten van de Praxis en schilderden we alles wit. En we plaatsten een keuken van Ikea. De inrichting is een mix van meubels van Markplaats, uit tweedehands winkels, van Ikea, snuisterijen van ver, zelfgemaakte dingen en hier en daar een Oudhollands accent. Ik hou wel van een ouderwets vintage sfeertje en die vind je zowel hier als in ons huis in Amsterdam. Er is geen elektriciteit op het park. Alles gaat op gas, inclusief de koelkast. Op het dak liggen zonnepanelen en via een omvormer hebben we een stopcontact met 220 volt voor het opladen van de telefoon. De ruimte in ons tuinhuisje is beperkt en daarom richtten we het zo efficiënt mogelijk in. Ons bed bouwden we op ladenblokken en we slapen als het ware op de kast.  Het voelt hier, zodra we het park op fietsen, direct als vakantie. Ook voor niet parkbewoners is het toegankelijk. Er is een speeltuin met een groot speelveld en je kunt hier terecht voor een kopje ouderwetse filterkoffie of een ijsje.’

Favoriete woonwinkels van Mette

  • IJ-hallen, Tt. Neveritaweg 15, Amsterdam
  • Kringloop Rataplan, Weesperstraat 118, Amsterdam

Favoriete websites van Mette

  • www.bonbonontheblock.nl
  • www.andotherfriends.com
  • www.orangemayonaise.nl

Woontip van Mette

Verzamel plaatjes van interieurs die je inspireren, bv via Instagram en Pinterest  of uit tijdschrfiften. Kijk dan hoe je met simpele materialen de basis kan neerzetten. Hou deze zo rustig mogelijk en maak het dan bijzonder met een behangetje, een gekleurde muur, bijzondere gordijnen of een uitgesproken bank. Voeg dan als laatste een persoonlijke touch toe, bijvoorbeeld via gekke, mooie, gekleurde of antieke objecten, dingen van vroeger of verzamelingen van reizen.

Mette op Instagram

@mettemeisje

Bron: Flair 34 – 2015.

Onder redactie van: Marlies Huisman. Tekst: Eva Lunshof. Fotografie: Henny van Belkom. Shopping: Jorian Lub.