Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een gloednieuw huis via een tweedehands tafel

Een gloednieuw huis via een tweedehands tafel

Een gloednieuw huis via een tweedehands tafel

Manon (27, sales en administratie in de gevelreiniging) en Leroy (27, werkzaam in de logistiek) wonen in een eengezinswoning uit 2014 in Hendrik Ido Ambacht. Ze wonen er een jaar en hebben een woonoppervlakte van 95 vierkante meter.

Manon: ‘We vonden dit huis omdat we een tafel kochten via marktplaats. De eigenaresse bleek niet alleen de tafel maar ook haar huis in de verkoop te hebben. Voor dit huis vielen we net buiten de boot. Maar toen we hoorden dat in dezelfde wijk nieuwe huizen werden gebouwd hebben we snel gehandeld. Ik hou van een interieur met Scandinavische invloeden. Maar ook van een bohemien stijltje en van een stoere, industriële look. Onze woonstijl is een mix van spullen die we allebei mooi vinden en waar we ons goed bij voelen. Ik koop zowel in design als in kringloopwinkels, en zie later wel hoe het past. Rust en balans in een interieur vind ik heel belangrijk. En tot nu toe is dat goed gelukt door gewoon op ons gevoel af te gaan. Ik ben er trots op dat we zelf oplossingen bedachten voor bouwtechnische problemen. Die konden we niet eerder ondervangen omdat we zo laat instapten in dit nieuwbouwproject. De radiator in de woonkamer was bijvoorbeeld geplaatst tegen een lange muur die ideaal was geweest voor de bank. Daarom besloten we er een tv-meubel omheen te bouwen met aan beide zijden een plank voor boeken. Onze cavia’s wonen in een open bak op wieltjes. Als we op de bank voor de tv hangen rol ik ze met bak en al naar ons toe en komen ze er gezellig bij.

Favoriete winkels

  • Loods 5
  • Piet Klerkx
  • De kringloop
  • Zara Home

Favoriete webshops

Ik koop het liefst in echte winkels waar ik de spullen kan voelen. Maar soms bestel ik wel eens iets bij H&M Home. En ik koop via marktplaats.

Woontip Manon

‘Hou je van design spullen maar heb je geen groot budget? Kijk dan eens op marktplaats. Als je goed zoekt is er een hoop spullen te vinden. Koop niet teveel prullaria en investeer in een goede bank. Kwaliteit vind ik belangrijk als het gaat om de aanschaf van meubilair of accessoires.’

Manon online

@lustvoorhetoog

www.lustvoorhetoogblog.nl

 

Bron: Flair 6 – 2016
Onder redactie van: Marlies Huisman. Interview: Eva Lunshof. Fotografie: Souraya Hassan, Binti Home. Shopping: Jorian Lub.