Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een barst in je telefoonscherm? Fiks het met tandpasta

Een barst in je telefoonscherm? Fiks het met tandpasta

Een barst in je telefoonscherm? Fiks het met tandpasta

Als je net een fonkelnieuwe telefoon hebt, behandel je het ding nog alsof het is gemaakt van verguld goud en ingelegd met diamanten. Terecht, want daar is de prijs ook naar. Maar het blijft een gebruiksvoorwerp en de kans is groot dat vroeg of laat toch een barst in het scherm springt. Geen paniek: vanaf nu fiks je die barst gewoon zelf.

Duur geintje

Telefoons vallen van nachtkastjes, trappen en vooral uit je handen. Soms is je telefoonhoesje dan een life saver, maar die mazzel heb je simpelweg niet altijd. Als ‘ie ongelukkig valt, heb je zo een ster van jewelste in je scherm. Niet tegen Steve Jobs zeggen, maar daar heeft het internet wat op bedacht: tandpasta.

Het beste is natuurlijk om je telefoon zo snel mogelijk te laten maken door iemand die er verstand van heeft. Maar we weten ook allemaal dat dat een duur geintje is. En als het een klein barstje is en je telefoon verder nog prima functioneert, voelt het ook al een gedoe. De kans is immers groot dat er ooit nog een barst in komt en dan kun je weer opnieuw beginnen. Zo lang de barst klein is en aan de oppervlakte zit, is tandpasta je beste vriend.

Schuurmiddel

Traditionele tandpasta werkt eigenlijk als een licht schuurmiddel. Daarom werkt het ook zo goed om je tanden schoon te poetsen. Volgens Het Internet schuurt tandpasta net genoeg om de randen van de barst te polijsten, maar ook weer niet zoveel dat je er extra schade mee toebrengt. Let wel: we hebben het hier echt over bescheiden barstjes, niet een scherm dat gebarsten is nadat je je telefoon op de stoep liet stuiteren.

Geen fancy pasta

Proberen? Doe een klein dotje tandpasta op een wattenstaafje. Dep de tandpasta op de barstjes en polijst de randen van de barst door een draaiende beweging te maken. Het is belangrijk dat je in de buurt van de barst blijft; je wil immers niet de rest van het scherm beschadigen. Gebruik geen fancy tandpasta, maar tandpasta die compleet wit is – gels of crème-achtige substanties hebben niet hetzelfde polijstende effect. Als de kras oppervlakkig genoeg is, zie je ‘m als sneeuw voor de zon verdwijnen nadat je de overtollige tandpasta hebt weggeveegd met een licht vochtig doekje. Wees voorzichtig met water op je telefoon, ook als je een water-resistent model hebt.

Als je geen verschil ziet, ligt de barst te diep en zul je toch echt naar een professional moeten. Mag je daar uitleggen waarom je telefoon naar pepermunt ruikt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bustle | Beeld: Getty