Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De beste manier om je huis te dweilen

De beste manier om je huis te dweilen

De beste manier om je huis te dweilen

Omdat het voorjaar met de nodige schoonmaakkriebels gepaard gaat, geeft Flair je een handig stappenplan voor het dweilen van je huis. Zet alles aan de kant, maak een sopje en… dweilen maar! 

Aan de kant

Zet stoelen op tafel, haal planten van de grond en plaats prullaria aan de kant. Hoe leger de vloer des te beter, nu kun je overal goed bij met de dweil.

Stofzuigen

Begin met het stofzuigen van de ruimte. Zo neem je de meeste stof en viezigheid alvast op en geef je de dweil de kans het vervolgens extra goed schoon te boenen. Doei strepen en vlekken op de vloer!

Raam

Zet voor je begint met dweilen het raam op een kier. Zo droogt het sop sneller op.

Strategie

Maak voor je begint met het dweilen een puzzeltje van de ruimte in je hoofd. Bedenk waar je gaat beginnen met boenen en waar je naar toe werkt. Begin in een hoekje en dweil je een weg door de kamer naar de deur. Zo hoef je zeker weten niet terug te lopen over je net gedweilde vloer. Je wilt natuurlijk geen voetafdrukken.

Dweilen in achtvorm of rechte baan

Dweilen in een achtvorm of van links naar rechts? Boen eerst de vloer goed, zodat het vuil verdwijnt en dweil daarna in een mooie baan van links naar rechts.

Boodschappen

Dweil voordat je de deur uit moet naar een afspraak of zet alvast de boodschappentas bij de deur. Als je na het soppen van de vloer iets te doen hebt, hoef je niet geduldig te wachten tot je weer de huiskamer naar binnen mag en gaat de tijd een stuk sneller. Ook handig: dweilen als manlief en kids de deur uit zijn. Zo voorkom je dat je weer opnieuw moet beginnen.

Schoonmaakazijn

Een laminaatvloer maak je het beste schoon door een flinke scheut schoonmaakazijn aan het water toe te voegen. Dweil vervolgens de vloer met een microvezeldoek. Maak de vloer niet te nat en zet alle ramen en deuren open, zodat het laminaat weer snel droog wordt.

Houding

Tijdens het dweilen is het goed om rekening te houden met je houding. Zo doe je dat:

  • Als je moet dweilen onder lage meubels kun je het beste op twee knieën zitten.
  • Maak rustige dweilslagen, knijp niet te hard in de steel en duw niet te hard de dweil tegen de grond.
  • Voorkom een voorovergebogen houding door kleine rustige slagen te maken of door met de slag mee te bewegen.
  • Gebruik je onderste hand als een ’stuur’ voor de steel.
  • Houd je elleboog van de sturende arm dichtbij je lichaam.

Heb jij nog een goede tip? Deel ’m met ons!

 

Lees ook: Waarom moeders bezig blijven in het huishouden (video)