Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Drinkglazen minimaliseren


Drinkglazen minimaliseren


Drinkglazen minimaliseren


Gelukkiger leven? Doe je spullen weg! Want minder is het nieuwe meer. Meer vrijheid, meer rust, meer balans. De Grote Flair Opruimweken zijn gestart en daarom deelt Dieuwke van der Meer-Posthumus van Moeder Minimalisme elke dag een nuttige tip.

Drinkglazen weggooien(=minimaliseren)

Drinkglazen, wie heeft er niet een kast vol van? Want je hebt wijnglazen, whiskyglazen, borrelglazen, bierglazen, champagneglazen, waterglazen, frisdrankglazen, theeglazen, bowlglazen en ga zo maar door.

We hebben vaak veel te veel, voor het geval dat. In werkelijkheid gebruiken we een aantal glazen dagelijks en de rest misschien 1 of 2 keer per jaar. Maar ondertussen hebben we wel 6 stuks van elk en die nemen ontzettend veel ruimte in. Zou het niet fijn zijn als we slechts 1 of 2 soorten glazen in onze kast zouden hebben staan?

Waar moeten deze drinkglazen dan aan voldoen? De tips!

Multifunctioneel

Het mooiste zou zijn wanneer je glazen hebt, waar je zo veel mogelijk dranksoorten uit kunt drinken. Ik denk daarbij aan glazen van middelbaar formaat zoals deze. Prima voor water, sap, fris, smoothies, koffie, thee en zelfs wijn.

Dubbelwandig

Het ideale van dubbelwandige glazen zoals deze is dat ze je warme drankjes warm houden. Het nadeel is dat je niet aan het glas kunt voelen of je thee is afgekoeld, waardoor je je mond kunt branden. (ik spreek uit ervaring!). Wel oppassen dus. Koude dranken blijven trouwens ook lekker koud.

Sterk

Glas is mooi maar breekbaar. Je kunt ook kiezen voor rvs-bekers zoals deze. Prima geschikt voor bijvoorbeeld bier, sap en water. Ze zijn bpa-vrij, onbreekbaar, stapelbaar en kunnen in de vaatwasser zonder dat ze op den duur aanslag krijgen.

Ruimtebesparend

Kies voor glazen die niet veel ruimte innemen en die je kunt stapelen, zoals deze.

Hoeveel glazen moet je dan in huis hebben? Ik zou het aantal gezinsleden aanhouden plus een 5-tal glazen voor visite. Heb je een keer een groot feest? Dan kun je vast je buurvrouw of je vriendin vragen om wat extra glazen mee te nemen. Of bewaar wat extra glazen in je ‘visitebak’ die je elders hebt staan als je een kleine keuken hebt.

Drinkt je man graag bier uit een bierglas? Of jij graag wijn uit een wijnglas? Bewaar vooral de glazen die je graag en veel gebruikt. Het minimalisme draait immers om: bewaren wat je nodig hebt of waar je van houdt, de rest is exit.

Succes!

 

Grote Flair Opruimweken

Heb jij ook behoefte aan een opgeruimd, overzichtelijk en een minder vol huis? Doe dan mee met de Grote Flair opruimweken. Drie weken lang gaan we uitzoeken, opruimen en weggooien! Dat doen we niet alleen, maar samen met Dieuwke van Moedersminimalise.nl want minimaliseren is de truc! Doe ook mee en deel het resultaat onder de hashtag #Flairopruimweken. Veel succes!

Bron: www.moedersminimalisme.nl