Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Drie limonaderecepten

Drie limonaderecepten

Drie limonaderecepten

Limonade maken

De perfecte dorstlesser tijdens een warme dag? Zelfgemaakte limonade! Gezellig om samen met je kids te drinken uit een glas met een rietje, maar ook feestelijk voor ’s avonds. Want in deze recepten kun je het water ook vervangen door prosecco of cava. Proost!

Frambozenlimonade
Grote favoriet – vooral onder kinderen – is frambozenlimonade. En die maak je heel simpel zelf! Maak eerst een siroop en voeg daarna ijskoud water toe met een schijfje citroen.

Dit heb je nodig:
– 250 g frambozen
– 50 ml rodebessensap
– 100 g suiker
– ijsklontjes
– schijfjes citroen, om te garneren
– water

Zo maak je het:
Kook de frambozen met het bessensap en de suiker ongeveer tien minuten zachtjes in een pannetje op het vuur. Schenk daarna alles door een zeef en druk zo veel mogelijk vocht uit de frambozen. Bewaar de frambozensiroop tot gebruik afgedekt in de koelkast. Doe daarna wat ijsklontjes in een glas en schenk de siroop erbij. Vul aan met ijskoud water en garneer met een schijfje citroen.

Citroenlimonade
Een fijne, frisse dorstlesser is citroenlimonade. Uiteraard gemaakt van verse citroenen, mét wat citroengras, voor een extra frisse smaak.
Dit heb je nodig:
6 citroenen
– 2 stuks verse citroengras (sereh)
– 100 ml vloeibare honing
– ijsklontjes
– schijfjes citroen, om te garneren
– bruisend mineraalwater
– citruspers

Zo maak je het:
Halveer de citroenen en pers ze uit. Snijd daarna het citroengras in kleine stukjes. Verwarm het citroensap met het citroengras, de honing en 200 ml water in een steelpan. Laat het geheel niet koken. Schenk het mengsel door een zeef in een grote waterkan en laat afkoelen. Vul wat glazen met ijsblokjes en giet de siroop erbij. Vul aan met bruisend mineraalwater en garneer met een schijfje citroen.

Citruslimonade
Wat krijg je als siroop maakt van sinaasappels, limoenen en grapefruits? Heerlijke citruslimonade die je leuk kunt serveren in mooie (beugel)flessen.

Dit heb je nodig:
– 200 g suiker
– 3 roze grapefruits
– 6 limoenen
– 4 sinaasappels
– gekoeld mineraalwater
– citruspers

Zo maak je het:
Doe de suiker met 200 ml water in een steelpan en laat tien minuten zachtjes koken. Laat het mengsel afkoelen en pers ondertussen de citrusvruchten uit met de citruspers. Meng vervolgens elke soort sap met een derde van de suikersiroop. Schenk alle sappen in een mooie (beugel)fles, vul aan met (bruisend) mineraalwater en bewaar in de koelkast.

Beeld: http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/22/cf/b2/22cfb2058e3ecb80a950d46386fb3eaf.jpg