Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het douchegordijn als nieuw

Het douchegordijn als nieuw

Het douchegordijn als nieuw

Je staat met je voeten in de badkuip, draait de kraan open en dan zie je tot je schrik dat het douchegordijn wel erg vies is. Wil je het gordijn ontdoen van zeepresten, kalkaanslag, haren en zelfs schimmel zónder te hoeven schrobben? Dat doe je zo!

Douchegordijn schoonmaken

Even ter geruststelling: het ligt niet aan jou. Een douchegordijn wordt gewoon snel vies en dat zie je vaak pas als je wilt gaan douchen; niet het fijnste moment om schoon te maken. Om ervan af te zijn, kun je er natuurlijk een nieuwe kopen. Maar er is ook een makkelijke, veel goedkopere oplossing: gooi het douchegordijn gewoon in de wasmachine!

4x per jaar in de wasmachine

Was het plastic gordijn op 40 graden en voeg bij het wasje twee of drie (oude) badhanddoeken toe. Dit zorgt voor extra wrijving in de wastrommel, waardoor het hardnekkige vuil op het gordijn makkelijk wordt weggeveegd. Voeg een beetje wasmiddel toe of kies voor een vaatwastabletje, ook reuze effectief. Je kunt er ook voor kiezen het douchegordijn te wassen met een scheutje schoonmaakazijn. Is het wasprogramma afgelopen? Hang ’m terug in de badkamer om te drogen. Aangeraden wordt om dit elk seizoen te herhalen.

Hoe was jij je douchegordijn?