Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Doe een dagje Den Haag!

Doe een dagje Den Haag!

Doe een dagje Den Haag!

Waarom urenlang reizen als je ook in eigen land leuke uitstapjes maken kunt? Wat dacht je bijvoorbeeld van Den Haag! De stad die bekend staat om zijn statige uitstraling, de Tweede Kamer en Prinsjesdag, maar waar je ook heerlijk kunt shoppen!

Verrassingen
Den Haag is een stad vol verrassingen, die al snel je hartje zal veroveren. Het centrum is een perfecte combinatie van oud en nieuw, waardoor het historische gevoel naadloos overloopt in moderne gebouwen en hippe winkels. Tel daar allerlei kleine winkeltjes en gezellige restaurants bij op – en je hebt een heerlijk dagje uit. Om over het strand binnen handbereik nog maar te zwijgen.

Kunstzinnig uitstapje
Wanneer je wel zin hebt in een kunstzinnig uitstapje tussen al het shoppen door, moet je zéker even een bezoekje aan het Mauritshuis brengen. Daar bewonder je allerlei topstukken, die geleend zijn door niemand minder dan koningin Elizabeth. En da’s nog niet alles, want Kate Middleton herself kwam de schilderijen checken die waren tentoongesteld. Nog meer moois zie je in Panorama Mesdag, daar worden de eigentijdse panorama’s van kunstenaar en fotograaf Jeremy Kidd getoond.

Exposities
Moderne beeldhouwkunst staat centraal in Museum Beelden aan Zee, waar de tentoonstelling Picasso aan Zee te zien is, met sculpturen en keramiek. En in het Gemeentemuseum is een expositie over Hubert de Givenchy en zijn muze Audrey Hepburn.

shutterstock_225835603

Winterse taferelen
Waan je in winterse taferelen door je schaatsen aan te trekken en in romantische sferen over het ijs te glijden. Dit doe je op een toplocatie: in Scheveningen bij het Cool Event. Dit is een grote, overdekte schaatsbaan op het plein voor het Kurhaus. Met een rommelende maag kun je vanaf de schaatsbaan linea recta doorgaan naar de Pier, waar je heerlijk kunt eten en drinken – met fantastisch uitzicht!

Kortom, een dagje Den Haag zal niet snel vervelen! Lijkt het jou wel wat om deze stad binnenkort te gaan verkennen? Kijk dan gauw op Denhaag.com/winter en plan zelf je trip.

Lees ook: