Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > DIY: Kerstkaarten maken

DIY: Kerstkaarten maken

DIY: Kerstkaarten maken

Kerstkaarten: je ziet ze helaas steeds minder. Maar van deze zelfgemaakte kerstkaarten krijg je gelijk zin om te knutselen!

Kerstkaarten maken

Terwijl iedereen het leuk vindt om ze te krijgen, nemen weinig mensen nog de moeite om kerstkaarten te maken of schrijven. Wij geven je inspiratie om er wél mee aan de slag te gaan. Voor deze kerstkaarten hoef je geen kunstenaar te zijn, want ze zijn hartstikke simpel om te maken!

Een kerstboom van washi tape

Washi tape is veelzijdig en voor allerlei dingen inzetbaar. Zo ook voor je kerstkaarten. Het is heel simpel: zoek verschillende soorten tape en scheur ze af met ietwat verschil in lengte. Plak de stukjes tape op de voorkant van een blanco kerstkaart op volgorde van klein naar groot in horizontale lengte.

Kerstcadeautjes met strijkkralen

Je kunt ook heel makkelijk aan de slag gaan met strijkkralen. Plak bijvoorbeeld vier keer vier kraaltjes in een vierkantje met in het midden een rood kruisje. Aan de bovenkant plak je drie kraaltjes in een v-vorm. Zo heb je een cadeautje! Maak een grote of twee kleine cadeautjes naast elkaar.

Kerstboom met verfkleurwijzers

Heb je plannen om binnenkort te gaan verven? Dan heb je vast al wat inspiratie opgedaan met de verfkleurwijzers van Gamma. Maar voordat je ze weggooit: ook hier kun je heel leuke kerstkaarten van maken! Gebruik hiervoor de kleurwijzers met groene kleuren en snijd of knip ze in een soort triangelvorm. Plak deze weer op de voorkant van de kaart. Je kunt ‘m zelf nog versieren met stickers of stiften.

Knopen als kerstballen of sneeuwpop

De meeste mensen hebben thuis wel een lade of doosje met oude knopen liggen. Deze kun je heel goed gebruiken voor je kerstkaart. Plak ze in verschillende kleuren en op verschillende hoogtes op je kerstkaart met vaste lijm. Maak nu een touwtje vast iets onder de knoop tot het randje van de kaart. Je kunt ook een draadje tekenen met een zwarte pen of stift. Nu heb je hangende kerstballen!

Heb je nog veel witte knopen over? Maak er dan een sneeuwpop van. Plak drie witte of doorzichtige knopen in verschillende maten op elkaar. Teken aan de zijkant armpjes en bovenop een hoedje om het af te maken.

Ga jij kerstkaarten versturen dit jaar?

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>

Lees ook: