Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit zegt je favoriete huisdier over je persoonlijkheid

Dit zegt je favoriete huisdier over je persoonlijkheid

Dit zegt je favoriete huisdier over je persoonlijkheid

Huisdieren: we kunnen en willen ze niet meer wegdenken uit ons leven. Je hebt kattenmensen, je hebt hondenmensen en dan heb je nog dierenliefhebbers die de gekste dieren in huis nemen. We hebben allemaal onze voorkeur en we willen graag een dier dat goed bij ons karakter past. Dit zegt jouw favoriete huisdier over je persoonlijkheid.

1. Hond

Honden houden onvoorwaardelijk van hun baasje. Een hond is je beste vriend en niemand zal méér van je houden dan je trouwe viervoeter. Als jij helemaal dol bent op honden, betekent dit dat jij een heel emotioneel persoon bent. Je hebt veel liefde nodig en je wilt dat je omgeving je vaak én duidelijk laat zien dat ze je graag mogen. Daarnaast ben je behulpzaam. Je staat net als je hond altijd klaar voor een vriend(in) in nood.

2. Kat

Een kat is een onafhankelijk dier. Katten kunnen voor zichzelf zorgen en moeten niet constant betutteld worden. Een kat kiest wanneer ze geknuffeld wil worden en laat je ook heel duidelijk merken wanneer ze daar genoeg van heeft. Katten zijn wispelturig en ook kattenmensen zijn zo. Iemand die van katten houdt, is het liefst vrij en zelfstandig. Je zult niet snel zeggen hoe je je voelt en hebt niet snel een knuffel nodig.

3. Een hamster (of andere knaagdieren)

Hamsters en andere knaagdieren zijn de meest hilarische beestjes. Ben jij de trotse eigenaar van een hamster of een ander soort knaagdier, dan kun je met zekerheid zeggen dat je veel gevoel voor humor hebt. Je neemt het leven niet te serieus en probeert altijd de positieve kant te zien.

4. Een slang of vogelspin

Geen schattige, fluffy beestjes voor jou. Je bent niet snel bang en hebt het liever allemaal wat ruiger. Je bent een stoere vrouw en je houdt wel van een uitdaging. Je bent zeker geen romanticus, maar je gelooft wel dat er onder een ruwe bolster ook liefde schuilgaat. Jij kijkt verder dan de buitenkant en dat is een heel mooie eigenschap.

5. Goudvis

Een vis is misschien wel mooi, maar laten we eerlijk zijn: je hebt er niet erg veel aan. Hij zwemt daar maar wat rondjes en je kunt hem niet knuffelen of vertroetelen. Een vis heeft weinig liefde nodig. Is jouw favoriete huisdier een vis, dan is de kans groot dat je last hebt van bindingsangst. Je speelt op veilig en bent bang om de verkeerde keuzes te maken.

Lees ook
Dierenharen op je schone was? Zó plakken er geen haren meer aan je kleding

6. Een parkiet

Je bent niet echt avontuurlijk aangelegd. Je neemt niet graag risico’s en speelt op veilig. Net zoals je parkiet nooit zijn kooi of je huis verlaat, voel jij ook geen nood om verre reizen te maken. Je bent graag thuis, daar kan je ontspannen. Je bent gehecht aan je vertrouwde omgeving en je bent ervan overtuigd dat het gras niet groener is aan de overkant.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages