Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít vergeten we schoon te maken!

Dít vergeten we schoon te maken!

Dít vergeten we schoon te maken!

Sommige plekken in huis… je slaat ze liever over óf vergeet ze gewoon. Denk aan de afstandsbediening, afsluitrubbers van de koelkast en nog veel meer. 

Keukenspons

Een keukenspons is een broeinest van bacteriën. Als je ‘m gebruikt, zorg er dan voor dat je ‘m goed schoon hebt gemaakt. Je kunt dit doen met ¾ kopje bleekwater en een liter water. Je kunt het sponsje ook mee laten draaien in de vaatwasser of leg ‘m in de magnetron. Zorg er wel voor dat de spons doorweekt is met water, anders kan hij in de brand vliegen. Ook belangrijk is om af en toe het sponsje te vervangen.

Afsluitrubbers koelkast

Een koelkast houden we graag schoon, maar toch worden de afsluitrubbers vaak vergeten. Verwijder het vuil eenvoudig met een doek en je koelkast is van top tot teen schoon.

Herbruikbare tassen

Gebruik je herbruikbare tassen voor je boodschappen en zijn ze van katoen? Vergeet ze niet af en toe schoon te maken. Door het voedsel komen er allemaal bacteriën in de tas. Draai de tas gewoon mee met je normale was en keer ‘m om als je ‘m in de wasmachine doet.

Bovenkant van kastjes, lampen en lijsten

De bovenkant van kastjes, lampen en lijsten worden vaak vergeten. Toch ligt er vaak behoorlijk wat stof. Haal daarom iets vaker de stofdoek over deze plekken, ook al zie je het niet liggen.

Afstandsbedieningen

Wist je dat de afstandsbediening een van de meest smerigste voorwerpen in je huis is? Dit geldt ook voor andere kleine elektronica, zoals je mobiel, die een bron van ziektekiemen zijn. Reinig deze items regelmatig met een desinfecterend doekje.

Bezems

Ja, ook de middelen waarmee je schoonmaakt zijn belangrijk om af en toe in het sop te zetten. Vooral bezems zijn een bron van haren en andere stoffen. Zet de bezem in een warm sopje

Mutsen, sjaals en handschoenen

Net als andere kledingstukken, moeten ook accessoires zoals mutsen, sjaals en handschoenen af en toe in de wasmachine. Ze zijn een bron van dode huidcellen en bacteriën.

Sporttas

Sportkleding gooi je altijd meteen in de wasmachine, maar vergeet ook niet af en toe je sporttas een rondje mee te draaien. Niet alleen ruikt ie dan weer frisser, ook worden de bacteriën gedood en dode huidcellen verwijderd. Heb je een tas die niet in de wasmachine past, maak dan schoon met een vochtig doekje en strooi er wat zuiveringszout in om vieze geurtjes te absorberen.

 

Lees ook:
– Tips tegen eelt
– Slimme trucs voor een goedkope vakantie
– Zo vaak moet je ‘n kappersafspraak plannen