Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 9 dingen die je óók in de vaatwasser kunt doen

9 dingen die je óók in de vaatwasser kunt doen

9 dingen die je óók in de vaatwasser kunt doen

Wat moesten we toch zonder een vaatwasser. Deze wondermachine maakt niet alleen bestek, borden en pannen schoon, ook onderstaande voorwerpen komen er weer fris uit. 

Plastic speelgoed

Plastic speelgoed is een bron van bacteriën. Wil je het snel desinfecteren, plaats het dan in de vaatwasser. Het komt er helemaal schoon uit. Ook speelgoed van je huisdieren kun je mee laten draaien. Let op: elektronisch speelgoed kun je niet in de vaatwasser plaatsen.

Afwasborstels

Hoewel de vaatwasser het meeste werk verricht, wassen toch nog veel mensen dingen met de hand af. Om de afwasborstel te ontdoen van bacteriën, kun je ‘m ook meedraaien in de vaatwasser.

Pedaalemmertjes

Ook al plaats je een plastic zak in je pedaalemmertjes, het kan best nog vies worden op de bodem. Dit geldt eveneens voor prullenmanden. Als ze niet te groot zijn, kunnen prullenmanden en pedaalemmers ook prima mee in de vaatwasser.

Vazen

Als je zo lang mogelijk van je bloemen wilt genieten, is het belangrijk om de vazen zo schoon mogelijk te houden. Je kunt ze eenvoudig met de hand afwassen, maar als je voor het gemak kiest, dan kunnen ze ook mee in de vaatwasser.

Houder voor tandenborstels

Heb je een beker in je badkamer staan voor de tandenborstels? Ook deze kun je meenemen in de vaatwasser, net als de bekerhouder uit je auto.

Sponsjes

Bacteriën en schimmels zijn dol op een vochtige omgeving. Sponsjes en vaatdoekjes zijn daarom ook favoriete plekken. Om de ziektekiemen te doden, kun je de doekjes en sponsjes ook mee laten draaien in de vaatwasser.

Slippers

Waarschijnlijk ben je nog nooit op het idee gekomen, maar slippers kunnen ook in de vaatwasser. Zet ze wel vast met een knijper, zodat ze niet door de vaatwasser gaan slingeren.

Roosters afzuigkap

Geen zin om die vettige en plakkerige roosters te boenen? Neem ze mee in de vaatwasser en ze komen er weer schoon uit.

Bestekbak

Heb je een vieze bestekbak, maar geen zin om ‘m helemaal uit te zuigen en schoon te maken? Kijk of-ie in de vaatwasser past en draai ‘m een ronde mee.