Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is wat er met je huid gebeurt als je je beddengoed te weinig wast

Dit is wat er met je huid gebeurt als je je beddengoed te weinig wast

Dit is wat er met je huid gebeurt als je je beddengoed te weinig wast

We stellen het allemaal uit, die dekbedhoes in de was mikken. Het is vaak een hele taak: alles eraf halen, wassen, drogen en dan weer je hele bed opmaken. Een eenpersoonsbed is al erg, een tweepersoonsbed nóg rampzaliger. Toch heeft het te weinig verschonen van je bed een grotere impact dan je denkt.

Beddengoed wassen

Een van de grootste effecten van het te weinig wassen van je beddengoed is dat het erg nadelig is voor je huid. Je kunt namelijk meer last van puistjes krijgen wanneer je het wassen te vaak uitstelt. Het wordt dan ook aangeraden om eens per week je volledige beddengoed te verschonen.

Kussensloop

Wat misschien nog wel vaker dan eens per week gewassen moet worden is je kussensloop. Wanneer je te lang op een ongewassen sloop slaapt, kan het zijn dat je huid te weinig kan ademen en minder ruimte heeft om zich te herstellen. Ook al was je je huid heel goed voor je naar bed gaat. De bacteriën zitten namelijk écht op je kussensloop en niet op je huid. Het is echt aan te raden om je kussensloop nog vaker te wassen dan één keer per week: hou voor het gemak twee keer per week aan.

Lees meer
Altijd al willen weten: waarom zit er een gat in de steel van koekenpannen?

Huidcrèmes

Vooral als je vette nachtcrèmes gebruikt is het goed om je beddengoed wat vaker te verschonen. Hoe vaker je met een vette huid op je sloop ligt, hoe vetter de sloop zelf wordt. Hetzelfde geldt voor je haar: hoe langer je op een ‘vies’ kussen ligt, hoe vetter je haar wordt. Onze tips: smeer je ’s avonds zo vroeg mogelijk in. Het liefst een uur van tevoren. Zo kan de crème goed in je huid trekken.

Daarnaast is het dus toch echt beter om in plaats van één keer per maand je beddengoed wassen, één keer per week wassen. Dan slaap je, als het goed is, vervolgens als een (schoon) roosje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images