Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is waarom slapen met een knuffel gezond is

Dit is waarom slapen met een knuffel gezond is

Dit is waarom slapen met een knuffel gezond is

Niet alleen je kinderen hebben baat bij een pluchen vriend in bed. Ook voor volwassenen schijnt het hartstikke gezond en normaal te zijn om te slapen met een knuffel. Er kleven tal van gezondheidsvoordelen aan. Je hoeft je dus helemaal niet te schamen: je bent gewoon superhealthy bezig.

Veilig

Doordat een knuffel voor een gevoel van veiligheid en comfort zorgt, ondersteunt hij jouw mentale gezondheid. Vroeger beschermde jouw vriend je al tegen de kwade, enge buitenwereld. Maar deze functie blijft wanneer je ouder wordt. Bovendien is het gezellig, lekker warm en voel je je nooit alleen. Pas als je paniekerig of angstig wordt als je jouw knuffel bent vergeten, moet je aan de bel trekken.

Lees ook:
Knuffeldier: extra knuffelen met je huisdier maakt je gelukkiger

Gehecht

En je bent dus echt niet de enige: uit Amerikaans onderzoek blijkt dan zo’n 40% van de volwassenen met een knuffel slaapt. Een knuffel is als het ware een transitieobject. Een object dat een opgroeiend kind helpt om zichzelf te ontwikkelen van baby tot zelfstandig persoon. Deels kan een knuffel de emotionele relatie met een moeder vervangen. Logisch dat je er zo gehecht aan bent!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages