Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is waarom het beter is om je koelkastdeur even open te laten staan

Dit is waarom het beter is om je koelkastdeur even open te laten staan

Dit is waarom het beter is om je koelkastdeur even open te laten staan

Wanneer je met de hele familie het kerstdiner staat voor te bereiden in de keuken, zal de koelkastdeur vaak open en dicht gaan. Of ben jij team ‘deur open’? Volgens een onderzoek uit Maleisië is dat laatste de beste optie. We leggen het aan je uit.

Turbulentie

Het lijkt misschien beter om je koelkast steeds te sluiten, maar onderzoekers uit Maleisië bewijzen toch echt het tegendeel. Het steeds openen en sluiten van je koelkast zorgt voor turbulentie. Dat wil zeggen: warme en vochtige lucht die je koelkast binnenkomt. Dat gebeurt ook als je de koelkastdeur open laat staan, alleen gaat het dan veel langzamer. Er is dan sprake van minder luchtstromingen.

Open deur

Bij de voorbereiding van dat kerstdiner met allerlei ingrediënten kun je dus beter je koelkast even open laten staan. Maar het is absoluut niet de bedoeling om je koelkast urenlang open te laten staan. Misschien een open deur 😉, maar we
benoemen het toch maar even! In dat geval kost het namelijk wel veel energie én producten zullen sneller bederven.

Lees ook:
Dít is de beste temperatuur voor je koelkast en zo stel je ‘m goed in

Energie besparen

Vind je het toch fijner om je koelkast steeds te sluiten? Bespaar dan energie door niet te wild met de deur te zwaaien. Open en sluit de koelkastdeur met beleid. Dat zorgt voor minder luchtstroming en dat betekent minder energieverbruik.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages