Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít is de reden waarom iedereen opeens kokosolie in de koffie doet

Dít is de reden waarom iedereen opeens kokosolie in de koffie doet

Dít is de reden waarom iedereen opeens kokosolie in de koffie doet

Kokosolie, you either hate it or like it! We kunnen er niet meer omheen en iedereen heeft ondertussen wel een potje van dit ‘gezonde’ spul in het keukenkastje staan. Om eten in te bakken (heerlijk met pittig eten), maar ook voor je huid is het perfect. Kortom: multifunctioneel. En sinds kort is het ook een ding om het in je bakkie pleur te stoppen. Vreemde combi zou je denken, maar eigenlijk is het best goed. Wij vertellen je waarom!

Bij kokosolie denk je vast niet meteen aan je oude vertrouwde kopje koffie, maar dit kun je maar beter wel doen! Kokosolie zit namelijk vol met MCT’s. Dit staat voor medium chain triglycerides, wat een vorm is van verzadigde vetzuren. Deze verzadigde vetzuren worden sneller opgenomen in het lichaam dan andere soorten vet. Je snapt natuurlijk wel dat dit heel fijn is om de nodige kilo’s te verliezen, je metabolisme een boost van jewelste te geven of om je hongergevoel te onderdrukken.

En hoe smaakt dat dan? Volgens sommigen smaakt het romig en lekker, maar de ander vindt het weer niet te pruimen. Tja, kwestie van smaak dus. Het best is om het te blenden met je koffie om minder olie te proeven of je moet ontzettend goed roeren! Een of twee eetlepels van het heilige goedje zal al voldoende zijn om het gewenste effect te hebben, en hierdoor is het perfect om in elk dieet te gebruiken. Dus sla snel wat kokosolie in en ga aan de slag! Als het echt zo lekker is als het klinkt, dan heb ik mijn nieuwe verslaving gevonden. En het is nog gezond ook!

Bron: Pure Wow | Beeld: Unsplash