Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit doet een grapefruit

Dit doet een grapefruit

Dit doet een grapefruit

Grapefruits: de een is er dol op, de ander vindt het te zuur. Maar wist je dat een grapefruit super gezond is? Gooi wat partjes door je ontbijt, pers het tot een sapje of strooi de stukjes grapefruit door een salade. Hartstikke lekker!

Dorstlessend

Wist je dat grapefruit dorstlessend zijn? Op een warme zomerdag of na een sessie sporten kan een glaasje grapefruit heerlijk verfrissend zijn.

Darmen

Grapefruit is lief voor de darmen. De vrucht bevat namelijk veel voedingsvezels die je darmen goed helpen functioneren.

Salades

We schreven het al: grapefruit is ook lekker in salades of in combinatie met vis.

Geur

De geur van grapefruit heeft een stimulerend effect op onze emoties. Het helpt de nervositeit en lusteloosheid te verminderen.

Vetcellen

Leuk weetje: Amerikaans onderzoek wees uit dat het eten van een grapefruit de vetcellen bestrijdt. Deze worden kleiner en helpt dus sneller overtollige kilootjes te lozen. Goh…

Immuunsysteem

Een grapefruit geeft je immuunsysteem een flinke boost, en dat zorgt er weer voor dat de kans op ziekten kleiner wordt. Denk aan verkoudheid maar ook astma en reuma bijvoorbeeld.

Pectine

In grapefruit zit het stofje pectine. Dit is een antioxidant dat het cholesterol verlaagd en verkalking van de aderen tegen gaat. Ook vermindert het de kans op bloedstolsels, die hart- en vaatziektes kunnen veroorzaken.

Vitaminebom

Kortom, de grapefruit is een grote vitaminebom. Onmisbaar in de fruitmand!

Lees ook: