Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kledingkast opgeruimd? Dit doe je met oude kleding!

Kledingkast opgeruimd? Dit doe je met oude kleding!

Kledingkast opgeruimd? Dit doe je met oude kleding!

Het opruimen van je kledingkast is soms echt een verademing. Weg met die oude kleren die je toch nooit draagt. Heerlijk, die frisse wind!

Oude kleding

Maar, wat te doen met deze kledingstukken? Flair zet een aantal ideeën op een rij.

Tweedehands

Huur een standje op een maandelijkse kledingmarkt, zoals de IJhallen. Of online! Zo haal je er ook nog een zakcentje uit.

Doneren

Doneer je oude kleding aan een goed doel. In de stad staan veelal speciale kledingcontainers waar je je kleding in kunt droppen, maar je kunt ook je kleding afgeven bij kringloopwinkels. Daar kun je bovendien niet alleen kleding, maar ook speelgoed en allerlei accessoires kwijt.

Inzamelen

Wist je dat modeketen H&M kleding inzamelt? En het hoeft niet eens kleding van de Hennes en Maurits te zijn, zolang het maar in goede staat verkeerd. In ruil voor een gevulde plastic zak krijg je dan een tegoedbon cadeau. Recycle, recycle, recycle.

Ruilen

Tot slot: kleding ruilen, ook wel swapping genoemd. Er bestaan zelfs heuse swap-evenementen waar vrouwen hun miskopen mee naartoe brengen om te ruilen met andere vrouwen. Natuurlijk kan je dit ook zelf organiseren door al je vriendinnen op te trommelen en je huiskamer gezellig te maken voor het ge-swap met hapjes en drankjes.

 

Heb jij nog een tip? Deel ‘m!

Lees ook:
– Stof verwijderen met een pantykous
– Tips voor roestvrij bestek
– Zo haal je zweetgeurtjes uit je sneakers!